7 stvari koje treba da izbegavate nakon brazilske depilacije

Kao i za sve u životu, nekad treba stisnuti zube, a posle je sve samo pesma, no ipak treba izbegavati baš loše note

brazilska depilacija
Pixabay

Brijanje dlaka u pubičnom delu jeste brzo, ekonomično i bezbolno, međutim brazilska depilacija, naročito zimi, dobija sve više pobornika – koža je meka, glatka, dlačice manje urastaju a nove su tanje i svaka naredna depilacija manje boli. Za razliku od brijanja koje zahteva svakodnevnu posvećenost, brazilska depilacija se uglavnom obavlja na 4 do 6 nedelja.

 

via GIPHY

1. Recite ne seksu nakon depilacije

Trenje u toku odnosa može da prouzrokuje iritaciju već nadražene kože. Naročito grublji odnos može da bude kritičan. Zato sačekajte da prođe bar 24 sata.

2. Ne potapajte se u kadu

Koliko god da su opuštajuće kupke s mehurićima, one su užasne za sveže depilirano međunožje. Topla voda može osetljivu kožu učiniti još osetljivijom. POsle tretiranja voskom, podložniji ste infekcijama, pa nekoliko dana nakon tretmana izbegavajte bazene, odlazak na plažu plaže i brčanje u kadi.

3. Preskočite intenzivno vežbanje

So iz znoja može da iziritirata sveže depilirano područje i da dovede do infekcije. Zbog toga brazilska depilacija može biti dobar izgovor da se izostanete dan ili dva s vežbanja. Osim znoja i kardio-vežbe, poput trčanja i vožnje bicikloa takođe mogu izazvati previše neželjenog trenja. 

4. Piling posle – nikako

Piling pre voska pomaže da se urasle dlake lakše skinu i depilaciju voskom čini podnošljivijim iskustvom, međutim nakon depilacije, naročito zrnasti piling može da iritirata osetljivu kožu. Vosak pilinguje kožu već sam po sebi, tako da dodatni piling može da dovode do iritacije.  

5.  Izbegavajte vreli tuš

Previše toplote će pogoršati stanje kože nakon tretiranja voskom. Zato izbegavajte vruće tuševe i saune. 

6. Držite se podalje od veštačkih mirisa, losiona i sprejeva

Budući da su vam koža i pore više izloženi spoljnim uticajime nego pre, bilo bi dobro da pazite na vrste sapuna i losiona koji koristite dole. Blagi sapuni za bebe ili specijalizovani za intimnu higijenu su poželjni da se nađu u vašem kupatilu. 

7. Izbegavajte nošenje uske odeće

Tesna garderoba ne dozvoljava koži da diše i da se nesmetano regeneriše posle depilacije voskom. Zato nosite laganu odeću kao što su maksi haljine i šire pantalone.

 

I. V.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar