Kako da popravite tehniku pranja svojih zuba i dovedete je do perfekcije

Oralna higijena je veoma bitna a sigurno pravite bar neku od navedenih grešaka

usta
Pixabay

Kada pričamo o pranju zuba, izgleda kao da tu nema puno prostora za promašaje. Ipak, postoji nekoliko uobičajenih grešaka koje mogu da vam zagorčaju život i unište ideju da ste “besprekorni perač” svojih zuba. Evo nekoliko grešaka koje biste mogli napraviti kada perete zube.

Predugo perete zube

Na prvu loptu, ideja da ako glancate četkicom zube u nedogled, možete dobiti biserni osmeh možda zvuči primamljivo, ali u svojoj osnovi ona to nije. Zapravo, nežnopranje zuba uspeva da postignete isti nivo čistoće kao kad biste ih prali s većim pritiskom. A još je važnije da ako ste nežni ne rizikujete da oštetite desni.

Perete ih odmah nakon jela

Moglo bi se pomisliti da ste supervredni ako operete zube odmah jela, ali u suštini, možda im više nanosite štete nego može da se desi da zapravo samo razmrljate ostatke kiseline i hrane po ustima. Zato, sačekajte da prođe bar sat vremena nakon obroka.

Pogrešna tehnika

Gore-dole je najčešća greška koju možete da napravite, kao i levo-desno. Umesto toga, postavite četkicu pod uglom od 45 stepeni u odnosu na zube i lagano pomerate nadole od desni ka ivici zuba, kao da čistite metlom.

Držite četkicu za zube na lavabou

Kad biste znali koliko bakterija postoji na vašem lavabou, iako ga održavate redovno čistim, nikad ne biste na njemu ostavljali svoje četkice za zube. Zato je držite u ormariću iznad.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar