Jednostavnost pripreme ove vrste kolača stavlja ih u sam vrh knjige recepata svake zaposlene domaćice. Ukoliko hoćete da imate rezervu u slučaju iznenadnih gostiju – napravite duplu količinu testa, a pola zamznite za trenutak kad će vam trebati poslasitca koja se brzo priprema.
Sastojci (20 kolačiča)
100 g putera, 100 g smeđeg šećera, 1 jaje, 100 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, 60 g ovsenog brašna, 170 g suvog grožđa
Priprema
1. Stavite rernu da se greje na 180 stepeni. U činiji pomešajte puter sobne temperature i šećer, pa dodajte jaje. Prosejte obe vrste brašna pa dodajte i njih i na kraju suvo grožđe.
2. U podmazan pleh ređajte po punu kašiku smesu za kolačiće.
3. Pecite u rerni 10-15 minuta dok kolačići ne dobiju zlatnu boju. Kada su gotovi, izvadite i pustite da se ohlade u plehu. Ostaće sveži bar tri dana a u zamrzivaču testo moež da potraje do 2 meseca.
Savet plus
Za prazničnu aromu dodajte 2 kašićice mlevenog đumbira ili cimeta.
I. V.
Izvor: Objektiv
Komentari (0)
Ostavi komentar