Otkrivena tajna savršenog benč presa: kako da najpravilnije izvedete ovuu vežbu (VIDEO)

Poslušajte savete iskusnog trenera

benč pres
pixabay.com

Uz 4 jednostavne promene u formi, poštedećete ramena i poboljšati izvođenje ove vežbe, kaže trener Erik Kresi, osnivač Cressey Sports Performance.

Lako do željenih rezultata: Vežba za noge koju morate da isprobate (VIDEO)

1. VIŠE ANGAŽUJTE NOGE

Benč pres je vežba za celo telo, kaže Erik Kresi iz Cressey Sports Performance. Što su vaše noge više angažovane, to će biti manji pritisak na vaša ramena. Raširite stopala kada legnete na klupu i uprite ih o podlogu.
Svako ponavljanje započnite podupiranjem stopala o podlogu, koja će vam pomoći da podignete šipku s grudi.

2. ZAGRLITE KLUPICU LOPATICAMA

Pre nego što uhvatite šipku, spojite lopatice kao da klupicu doslovno grlite svojim ramenima. Zadržite ramena u tom položaju tokom čitavog izvođenja vežbe u nameri da obezbedite sebi što stabilniju osnovu za izvođenje benč presa.

Superlaka vežba za izvajane trbušnjake (VIDEO)

3. SUZITE HVAT

Široki hvat šipke ograničava vaš opseg pokreta i stavlja vaša ramena u poziciju u kojima su mnogo ranjiva i podložna povredi. Suzite hvat tako da bude tačno u širini ramena. Kada podižete šipku, nemojte da menjate položaj ramena.

4. PRIVUCITE PRE POTISKA

Ako dozvoljavate da šipka pada na vaše grudi i odbija se od grudne kosti možete sebe ozbiljno povrediti. Umesto toga, privlačite kontrolisano šipku ka grudima tako da budu angažovani mišići gornjeg dela leđa. To će podići vaše grudi nagore i ograničiti opseg pokreta. Zatim se odvojte od šipke tako što ćete donji deo leđa pritisnuti o benč.

Izvor: Menshealth.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar