Najbolji način da izgubite kilograme: Zaboravite sve što ste do sada znali – u ovome je trik

Rezultati govore sami za sebe: Istraživanje je pokazalo da postoji samo jedan način da uspešno dođete do željene težine

Foto/Pixabay.com

Imate za cilj da uđete u prošlogodišnje pantalone? U tom slučaju zaboravite na traku za trčanje i kardio program. Kombinovanje intervalnog treninga sa standardnim programom vežbi koji primenjujete imaće veći efekat nego vreme potrošeno na jak kardio, pokazalo je nedavno istraživanje.

Olimpijac je ovako vežbao još pre 100 godina a danas je HIT (VIDEO)

Tokom dva meseca učesnici u istraživanju su 4 puta nedeljno obavljali jednočasovni trening, podeljeni u dve grupe. Prvih 40min treninga je bilo isto za sve – trening snage, a poslednjih 20min jedna grupa bi provela trčeći na atlsteskoj stazi dok je druga nastavljala da radi vežbe sa težinama.

Zaboravite na trbušnjake: Ove vežbe pretvoriće vaš stomak u beton! (VIDEO)

Rezultati na kraju istraživanja su pokazali da je grupa koja je radila vežbe sa težinama izgubila 5cm u struku, dok je grupa koja je radila kardio izgubila svega 2cm. Istraživači koji stoje iza ovog istraživanja sugerišu da je trik u topljenju masti sa stomaka u intervalnim treninzima, tj. da se naizmenično smenjuju vežbe visokog intenziteta sa vežbama niskog intenziteta, jer se na taj način gubljenje kalorija nastavlja i nakon treninga.

Kako da znate da ste preterali?

Što je intenzivniji trening to se više masti izgubi kasnije, zbog toga je potrebno raditi naizmenično mišićne grupe da bi dok jedna radi, druge imale vremena za oporavak. Na taj način se povećava intenzitet, odmor je minimalan, a umaranje je sporije.

 

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar