Svi volimo sarmu i maltene ne postoji osoba koja će joj reći ne, ali da li ste nekada probali sarmu od lista vinove loze?
Mi jesmo i neverovatno je ukusna i zato ćemo sa vama rado podeliti recept, ovoga puta, za posnu verziju
Sastojci za posnu sarmu od vinovog lista:
• 30-40 vinovih listova,
• 1 šolja pirinča,
• 1 šargarepa (urendana),
• 1/2 kg crnog luka (iseckanog),
• ulje,
• 1 krompir (urendan),
• 50 g sojinih ljuspica (poparenih),
• 50 g suncokreta (samlevenog),
• so,
• biber,
• aleva paprika.
Posna sarma od vinovog lista se priprema na sledeći način:
1. Vinovo lišće preliti vrelom vodom i ostaviti u posudi da omekša.
2. Zasebno na šporetu zagrejati ulje, dodati luk i sve propržiti.
3. Staviti alevu papriku i dodati bareni pirinač i sve ostale pobrojane sastojke.
4. Doterati ukus filu po želji.
5. Posudu u kojoj će se sarma kuvati naliti uljem, staviti neki list odozdo, pa ređati pažljivo zavijene sarme.
6. Kada sve sarme zavijemo i poređamo u posudu, odozgo prekriti vinovim lišćem, pritisnuti blago velikim poklopcem, naliti vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri.
7. Zapržiti sarmu zaprškom sa malo brašna, ali bez aleve paprike.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije – Objektiv.rs
Mislite na svoje zdravlje: Ovim prirodnim napicima ćete pročistiti krv
Ne dižite ruke od zagorelog tiganja: Za ovaj trik vam treba samo kuhinjska so
Izvor: Objektiv.rs
Komentari (0)
Ostavi komentar