Ukućani su se opustili i duže spavaju? Probudite ih mirisom savršenih mini pica!

Garantujemo da im neće odoleti!

Foto/Pixabay.com

Predlozi za užinu ili večeru koja se lako pravi, a kombinacija povrća i sira će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako vam se ne sviđaju naši predlozi možete sami iskombinovati od onoga što imate u frižideru, a da zadržite osnovu za testo i sos. Uživajte u ukusu!

Sastojci:

Za testo:

½ kašike suvog kvasca
285 g belog brašna
½ kašike himalajske soli (ili obične)

Za sos:

1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk, seckan
1 čen belog luka, sitno seckan
2 kašike kapra, opran i osušen
prstohvat tucane paprike
300 g paradajza, usitnjen i sitno seckan
1 kašika origana

Foto/Pixabay.com

Za preliv od artičoka, bosiljka i mocarele:

2 konzervirana tanko sečena srca od artičoke
2 iseckana lista bosiljka
20 g sitno seckane mocarele
Za nadev od tikvica, limuna i fete:

15 g tanko sečene tikvice
3 trake sitno sečene limunove korice
15 g drobljene fete

Za nadev od slatkog krompira i kozjeg sira:

10 g tanko seckanog komorača
15 g tanko sečenog slatkog krompira (batata)
6 g mlevenog tvrdog kozjeg sira
Za nadev od pečenog belog luka, cvekle i fete:

3 čena pečenog belog luka
7 g tanko rezane cvekle
10 g drobljene fete

Foto/Pixabay.com

Priprema:

Zagrejati rernu na 200°C. Da biste napravili testo pomešajte kvasac sa 170 ml mlake vode, poklopite i ostavite na toplom nekih 15 minuta.

U međuvremenu napravite sos. U tiganju zagrejte ulje i lagano propžite crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte malo vode da se ohladi i onda dodajte ostale sastojke (sastojci za sos). Kuvajte nekih 15 minuta tj. dok se ne zgusne. Odložite dok ne budete spremni za pravljenje pica.
Zatim testo promešajte još jednom i ostavite još pet minuta.
U veću posudu pomešajte brašno i so. Napravite rupu na sredini i sipajte smesu sa kvascem. Mesite dok testo ne postane glatko na dodir. Dodajte još brašna ako je potrebno. Testo podelite na osam delova, pa svaki ravaljajte u kuglu i stavite na pleh obložen pek papirom i spljoštite rukom. Premažite sosom od paradajza, a zatim dodajte prelive koje smo vam predložili i pecite pet minuta. Zatim rotirajte i pecite dodatnih pet minuta ili dok osnova ne postane hrskava.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

ZDRAVO, UKUSNO I POSNO: Pečeni krompir sa sosom od pečuraka (VIDEO)

Postanite majstor kuhinje: Isprobate savršeni recept za domaći baget i oduševite ukućane (VIDEO)

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar