ZA UKUSNIJE DANE U IZOLACIJI: Piletina sa 10 vrsta začina

Vreme je da otvorite policu sa začinima

Foto/Pixabay.com

Priprema ovog recepta je jednostavna i neće vam oduzeti puno vremena, a ukus mu je zanimljiv zbog različitosti začina.

Potrebno je:

3 pileća bataka
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica dimljene paprike
1 kašičica sušene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
pola kašičice čili paprike sušene
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica kumina
1 kašičica origana
3 lorbera
so i biber
50 ml maslinovog ulja
1 limun

Priprema:

Iseći pileće batake na cetiri dela i staviti u dublji sud. Zatim dodati sve pobrojane sastojke i rukama izmešati. Poklopiti i staviti u frižider od 3 do 24 časa. Posle mariniranja poređati u neki pleh i dodati sušeni paradajz. Peći u rerni 45 min. na 190°C.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Zasladite veče posnim kolačem sa grizom i kokosom (VIDEO)

Za lepši početak dana: Zapečena testenina sa povrćem (VIDEO)

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar