IMUNITET PRE SVEGA: Supa sa povrćem, prepuna vitamina, za više energije

Vremena imate, isprobajte savršeni recept

Foto/Pixabay.com

Supa nas leči i okrepljuje, ali nas i podseća na vremena kada smo svi jeli u krugu porodice, što je, pogotovo danas, izuzetno dragoceno. Supa ima brojne prednosti: pomaže nam u mršavljenju, ali je i dokazan saveznik u borbi protiv virusa i prehlade. Nju možete da jedete kao predjelo, ali i kao glavni obrok.

Sastojci:

2 glavice crnog luka
1/2 korena celera
2 šargarepe
125 g spanaća
1 kašika margarina
1 l mesnog bujona (kockica supe)
2 sirove kobasice za pečenje
1 veza svežeg zeleniša (peršun, mirođija, mladi luk)
1 šolja graška (smrznutog)
so

Foto/Pixabay.com

Priprema:

Celer, luk i šargarepu oljuštite i isecite na kruprnije kockice. Spanać operite i isecite na duguljaste komade. U šerpi rastopite margarin i dodajte povrće, pa kratko dinstajte (nekih 5 minuta). U povrće sipati bujon i kuvati još 15 minuta. Sav zeleniš operite, usitnite i dodajte iseckanoj kobasici. Posolite, pa napravite manje knedle. Stavite ih u supu sa povrćem, zajedno sa graškom i kuvajte sve dok knedle ne izbiju na površinu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Vreme je da probamo: Lekovita cikorija je najzdravija zamena za kafu

Krompir u tiganju? Isprobajte recept za super brzi obrok

 

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar