NAKON ZARAŽENE MAČKE I TIGROVA, STRUČNJACI RAZJASNILI: One vam ne mogu preneti virus

Ne odbacujte svoje ljubimce

Foto/Pixabay.com

“Sedam tigrova i lavova u zoološkom vrtu u Bronksu, u Njujorku , razvilo je suv kašalj i druge simptome koronavirusa nakon kontakta sa čuvarem “, navodi se u zvaničnom saopštenju ovog zoo vrta, prenosi “CNN”.

Jedna žena u Belgiji, koja je pozitivna na Covid-19, je, početkom marta, zarazila svoju kućnu mačku. Međutim, iako je mačka imala respiratorne probleme i visok nivo virusa u povraćki i izmetu, naučnici još uvek nisu sigurni da li mačka ima Covid-19 ili neku drugu bolest.

Šta ovakvi slučajevi znače za mačke i njihove negovatelje?

Iako se čini da ljudi mogu da prenesu koronavirus mačkama, stručnjaci su saglasni u tome da je malo verovatno da će mačka koronavirus preneti vlasniku.

Foto/Pixabay.com

“Suština je da nema dokaza da bilo koja mačka, velika ili mala, može da prenese virus na ljude”, rekla je veterinarka, dr Sara Kadi, klinička istraživačica Univerziteta “Kembridž”.

Ali dok ne saznamo više o koronavirusu, stručnjaci takođe predlažu da neko kome je dijagnostifikovan Covid-19 izbegava kontakt sa svojim mačkama, kako bi smanjio retku šansu da zarazi svog ljubimca.

Preuzimanje teksta, ili delova teksta zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

ODGOVORAN LJUBIMAC: Pogledajte bez čega ovaj pas ne želi da izađe napolje (VIDEO)

LJUBAV KAKVA STE MISLILI DA NE POSTOJI: Brižni nemački ovčar pomaže svom prijatelju, mačetu (VIDEO)

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar