Novi BRZI VOZ uskoro NA ŠINAMA? Od Pariza do Amsterdama za SAMO 90 MINUTA!

Razvijaće brzinu i do 1000 km/h

Foto/Pixabay.com

Orijent Ekspres će uskoro postati mala beba za sledeću generaciju vozova.

Prema nedavno završenoj prognozi holandske kompanije Hard Hajperlup, novi “hajperlup” sistem vozova, koji će omogućiti prevoz putnika od Pariza do Amsterdama i obrnuto za samo 90 minuta, uskoro bi mogao da postane stvarnost.

Očekuje se da će Hajperlup vozovi putovati brzinom od 1000 km/ h.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

The cabin: from the entrance is the spacious layout visible. Create comfort also by developing a safe, reliable environment. @hardt.hyperloop #hyperloop #future #interiordesign #design #nextmodeoftransportation #europeanhyperloop

Објава коју дели Hardt Hyperloop (@hardt.hyperloop) дана

Kompanija je trenutno u pregovorima oko identifikacije pet potencijalnih transportnih čvorišta koji bi se mogli povezati novom mrežom visoke tehnologije.

“Hajperlup za putnike može postati stvarnost već 2028. godine. Ono što ga čini tako jedinstvenim jeste njegov veliki kapacitet, mala potrošnja energije i velike brzine koje zaista skraćuju vreme putovanja”, izjavio je predstavnik Hard Hajperlupa.

Dnevni urbani sistem, koji je zamislila kompanija, povezao bi gradove i regione, kako unutar granica jedne države, tako i izvan njenih granica, brzinom i efikasnošću koja nikada ranije nije viđena.

Foto/Pixabay.com

Kada je u pitanju Holandija, razmatrane su veze od Amsterdama do Groningena i od Amsterdama do Haga, dok su analize pokazale da će ovim sistemom od Amsterdama do Ajndhovena moći da se stigne za samo 15 minuta“, rekao je Stefan Marges, menadžer projekta Hard Hajperlupa.

“Do Dizeldorfa će se stizati za manje od pola sata. Perspektiva udaljenosti radikalno će se izmeniti. Hajperlup je posebno koristan za međunarodne veze “, navodi Marges.

Ukratko, novi sistem bi mogao da smanji potrebu za letovima kratkog dometa u mnogim područijima.

Foto/Pixaby.com

To takođe znači da će poptuno realno biti da, na primer, ljudi koji žive u Amsterdamu rade u Parizu i obrnuto.

Dizajniran tako da ima prostrani enterijer, autonomni Hajperlup putovao bi kroz zapečaćene cevi, što znači da je voz zaštićen od okruženja i nepovoljnih vremenskih prilika. Voz koje pokreće električni motor, praktično lebdi iznad šina, zahvaljujući sistemu moćnih magneta koji stvaraju ovakav sistem bez trenja.

Sistem je vrlo ekološki nastrojen, jer su njegove energetske potrebe izuzetno niske i daleko manje i od čak najnaprednijih brzih vozova.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Zabranjeni grad otvara svoje kapije: Popularna turistička destinacija ponovo prima posetioce (FOTO)

Spektakl na polju lala i narcisa u Holandiji snimljen iz vazduha (FOTO)

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar