Vozila je bicikl i osetila bol u NOZI: Ispostavilo se da ima RAK koji svakog dana ubije jednu ženu u Srbiji!

Doktori nisu mogli da veruju!

Foto/Pixabay.com

Džejmi Vitmor (43) nije navikla na spor tempo.
Ova profesionalna sportistkinja, koja je osvojila zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama, nikada nije naišla na izazov koji nije mogla da savlada. Bilo da se radi o trci biciklima, ili kanceru.

Vitmorova je 2007. godine bila svrstana u najuspešnije atlete u Americi. Šest puta je bila pobednik „XTERRA“ biciklističke trke i dva puta šampion Evrope. Međutim, sve se promenilo tokom trajanja jednog triatlona koji je izgledao kao mnogi drugi koje je osvojila.

“Izašla sam iz vode i sela na bicikl, ali nešto nije bilo u redu sa mojom levom nogom”, ispričala je Vitmorova i dodala: Kada sam sišla sa bicikla i krenula da trčim, osetila sam da teško pomeram noge. Znala sam da nešto nije u redu.”

Neko vreme je izbegavala trčanje i fokusirala se na svoje dve strasti – plivanje i vožnju biciklom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Whitmore (@gutzytrigirl) on

“Ako nisam trčala, nisam imala ni simptome. Jedno vreme sam odmorila od njega, ali svaki put kada bih ponovo pokušala, mišići su bili prezategnuti i osećala sam bol u potiljku.”

Pod pretpostavkom da se jednostavno preforsirala tokom poslednje trke, Vitmorova je jedno vreme zanemarivala simptome.

Sve do jedne besane noći u sportskom kampu u Arizoni. Znala je da nešto ozbiljno nije u redu:

“Nisam mogla da spavam od bolova koje sam osetila, poput onih kada patite od išijasa. Obično sam ih osećala nakon preduge vožnje, ili sedenja. Bilo je jako neprijatno.”

Sledećeg jutra je odlučila da pokuša sa džogiranjem, ali je bol iste sekunde postala nepodnošljiva. Umesto toga, odlučila se za vožnju biciklom, u nadi da će joj to olakšati bol.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Whitmore (@gutzytrigirl) on

“Kada sam sela na bicikl, osetila sam nenormalnu bol. Odmah sam se vratila kući i otišla u najbližu bolnicu. Znala sam da nešto silno nije u redu, čim nisam bila u stanju da vozim bicikl.”

Džejmi nije bilo ni na kraj pameti da je bol koju je osećala ukazivala na to da ima kancer. Mislila je da je istegla mišić.
Nakon što je skener pokazao „masu“ veličine GREJPFRUTA blizu jajnika, upućena je kod ginekologa koji je uradio laparaskopiju sa ciljem da uzme uzorak za biopsiju.

“Rekao je da misli da jeste rak, ali sam tokom operacije počela toliko da krvarim, tako da nije bilo moguće da uzme uzorak za biopsiju.”

Kako se bol povećavala, povećavali su se i simptomi.

“Zbog bolova nisam mogla da odlazim ni u toalet, bila sam vezana za krevet, a niko nije mogao da mi potvrdi o čemu se tačno radi.”

Foto/Pixabay.com

Poslušala je savet prijatelja i otišla na kalifornijski Univerzitet u San Francisku.
Onkolog mi je odmah rekao da će uraditi biopsiju uz pomoć igle. Ono što su otkrili ih je šokiralo.

Vitmorova je imala sarkom vretenaste ćelije, tumor mekog tkiva koji je bio obmotan oko išijalnog nerva i dodirivao je nekoliko vitalnih organa.

“Nisu mogli tek tako da ga otklone, jer su se plašili da će pući, a nalazio se blizu svih organa koji su mi bili potrebni da bih ostala živa.”

Usledile su hemoterapije, operacija i zračenje, što je tipičan način lečenja uve užasne bolesti.

Foto/Pixabay.com

“Mislila sam da je tako nešto nemoguće, jer sam profesionalna sportistkinja!”.

Džejmi je ostala bez noge od kolena na dole, dobila je veštačku i morala je ponovo da uči da hoda, ali ni to nije bio kraj njenim problemima.

Tumor se vratio, ovoga puta još agresivniji i morali su da otklone još neke delove nerava iz njenog tela. Da stvar bude gora, nakon te operacije je dobila i sepsu i oporavljala se dva meseca.

Ubrzo je ponovo počela da se oseća loše, ali je ovoga puta dobila lepe vesti. Bila je trudna i čekala je blizance!
“Izbezumila sam se. Zaista sam bila preplašena!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Whitmore (@gutzytrigirl) on

Danas je majka dvoje dece i nema rak. Ponovo se takmiči i osvojila je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama. Putuje i radi kao motivacioni govornik, a ono što uvek svima posavetuje jeste da nikada nikome ne dozvolite da vam govori šta možete, a šta ne!

Karcinom jajnika je izuzetno ozbiljno oboljenje koje životno ugrožava žene. Iako postoji lepeza tumora koji napadaju ovaj ženski reproduktivni organ, najučestaliji oblik je i najagresivniji koji, ukoliko se na vreme ne otkrije, ostavlja malo prostora za izlečenje.

Foto/Pixabay.com

 

U našoj zemlji godišnje oboli od 800 do 900 žena, a 450 izgubi život. Da bi bilo razumljivije, u Srbiji svakoga dana od karcinoma jajnika obole dve žene, a jedna umire. Rak jajnika je deseti najučestaliji karcinom kod žena, a peti po smrtnosti kada se posmatraju svi karcinomi koji pogađaju ovu populaciju. I zato je jako važno podizati svest o ovoj bolesti i prepoznavanju njenih ranih simptoma, kako bi na vreme mogli da se pruži adekvatno lečenje.

Preuzimanje teksta, ili delova teksta zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Povećajte usne BEZ HIJALURONA! Za ovaj trik vam je potrebno samo NEKOLIKO MINUTA! (VIDEO)

Ceo život pogrešno perete zube, evo kako se to radi! Zubari se apsolutno slažu (VIDEO)

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar