Za sve koji žele LEPŠI OSMEH: Najboljih 5 načina da IZBELITE vaše ZUBE

Metode koje svi zubari podržavaju

Foto/Pixabay.com

Kako za izgled, tako i za zdravlje je bitno da čuvate vaše zube i održavate njihovu dobru higijenu.

Osmehom, između ostalog, ostavljate prvi utisak, a ako zubi nisu baš najreprezentativniji, sigurno je da nećete postići ni željeni efekat, naročito ako pokažete žute zube. Ipak, ne treba da očajavate jer postoje korisni načini za izbeljivanje zuba.

Ovih pet metoda najbolje su za izbeljivanje i u tome se slažu svi zubari:

Foto/Pixabay.com

1. Žvakanje hrskavog voća i povrća

Sveže voće i povrće vam može biti od pomoći u izbeljivanju zuba. Žvakanjem svežih namirnica možete ukloniti ostatke druge hrane između zuba, kao i bakterije, mrlje i žutilo. Najbolji su prirodni izbeljivači poput jabuke, rotkvice, celera, kelja i šargarepe. Ipak, nemojte da se nadate drastičnoj promeni u boji jer je žvakanje ovih svežih namirnica delotvornije u sprečavanju nastanka žute boje nego u njegovom uklanjanju.

2. Trake za izbeljivanje

Jedna od najpopularnijih kućnih metoda za izbjeljivanje su trake za izbjeljivanje, koje sadrže hidrogen peroksid, isti element za izbeljivanje koji se koristi i pri profesionalnom tretmanu. Ipak, procenat hidrogen peroksida u njima je jako mali, pa one nemaju dugoročni učinak kao profesionalno izbeljivanje, ali ćete svakako imati uočljive rezultate. Najbolje je kombinovati ih sa pastama za izbeljivanje kako bi efekat bio što jači. Obavezno pročitate uputstvo na njima jer većinu traka nije dobro koristiti duže od dve nedelje uzastopce.

Foto/Pixabay.com

3. Paste za izbeljivanje

Paste za izbeljivanje zuba dostupne su svima. Ipak, one samo uklanjaju površinske mrlje, dok boja vaših zuba ostaje nepromenjena. Drugim rečima, ako zubi zbog starosti počnu da vam žute, neće vam pomoći nijedna pasta za izbeljivanje. Bez obzira na to, one su dobre za održavanje higijene zuba i nisu agresivne, a pomoći će vam i u usporavanju procesa žućenja zuba.

4. Profesionalna oprema za kućno izbeljivanje

Ovaj postupak podrazumeva da vam zubar priprema jedinstvena ležišta za vaše zube koja se pune gelom za izbeljivanje. Proces dokazano daje rezultate koji mogu trajati od dve nedelje do četiri meseca i kombinacija je profesionalnog izbeljivanja (zbog jačine proizvoda koji vam je dao zubar) i kućnog izbeljivanja (jer ga obavljate sami, izvan ordinacije).

Foto/Pixabay.com

5. Profesionalno izbeljivanje

Profesionalno izbeljivanje je ono koje obavlja zubar u ordinaciji koristeći visoku koncentraciju hidrogen peroksida, koji daje najočiglednije i najdugoročnije rezultate. Ako imate dobre rezultate pri samostalnom izbeljivanju, tek posle ovoga ćete biti oduševljeni izgledom svojih zuba. Osim gela, zubari pri tretmanu koriste i posebnu ultraljubičastu svetlost kako bi ubrzali izbeljivanje. Moguće je da će vam nakon ovog izbeljivanja zubi biti osjetljivi, ali već nakon par dana se taj osećaj gubi.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Planirate da ubrizgate botoks? Ovo je sve što treba da znate o njemu

Najzdravije sezonsko voće: JAGODE su odlične za vaše ZDRAVLJE zbog ovih 5 RAZLOGA

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar