Fitnes za LENŠTINE: Nema više IZGOVORA!

Ovo možete bilo gde

Foto/Pixabay.com

Mnoge od nas mrzi da se pomerimo i nateramo da vežbamo.

Međutim, olakšavajuća okolnost je ta što to, u suštini, možemo da radimo gde god da se nađemo, a da nam ne padne preterano teško.

Predstavljamo vam nekoliko ideja kako da i lenštine treniraju

Foto/Pixabay.com

NA PUTU

Višesatno sedenje u vozu, ili automobilu je dosadno, ali upravo tu su ove vežbe korisne.

Stiskanje: Neupadljiva i delotvorna vežba za mišiće karlice može da se izvede na svakom sedištu. Sedite uspravno tako da osetite trtične kosti. Pri izdisaju pokušajte da ih stisnete, a pri udisaju opustite i tako deset puta.

Opuštanje vena: Lezite na zadnje sedište i podignite noge pod uglom od 90 stepeni. To rasterećuje natečene noge i jača bedra. Pri podizanju nemojte da izvijate leđa u luk. To znači da morate da se oduprete trbušnim mišićima! Bravo! Možete vi to. Samo napred!

Vežbe za pauzu: Ispruženih nogu sedite na klupu i prstima pokušajte da dosegnete vrhove nožnih prstiju. Tako ćete istegnuti noge i leđa. Da biste podstakli krvotok, sedište klupe koristite kao stub
za penjanje. Prvo podignite jednu nogu, a zatim i drugu, pa ih spustite dole.

Foto/Pixabay.com

U ŠETNJI GRADOM

Ne bojte se, nećemo govoriti o malim zagušljivim hotelskim teretanama već o
svežem vazduhu

Razgledanje: Zaboravite turistički autobus i grad obiđite pešice. Sat vremena pešačenja će sagoreti oko 200 kalorija. Ukoliko produžite korak, ili malo potrčite, onda još i više. Ali pazite: za trčkaranje asfaltom su vam potrebne patike za trčanje sa dobrom amortizacijom.

Run-up: Otmeni izraz za trčanje uz stepenice. Pronađite ulicu sa odgovarajućim stepenicama i ostalo vam je jasno. Pentranje uz, recimo, Brankov most nije ni najmanje jednostavno.

Foto/Pixabay.com

NA PLANINARENJU

Osvajanje vrhova je samo po sebi fitnes. Ali, za promenu, dobro dođe i poneka vežba – recimo, za ruke

Vežbe za ravnotežu: Balansirajte na panjevima ili srušenim deblima, ili skačite sa kamena na kamen, to poboljšava koordinaciju.

Sedenje u hladu je savršeno za vežbu bočnih trbušnih mišića. Nagnite se malo nazad i rukama naizmenično dotičite levo, pa desno koleno.

Iskorak u prirodi: Jedan taban oslonite o nizak panj tako što ćete zakoračiti unazad, a peta neka bude u vazduhu. Drugom nogom iskoračite, a zadnjom kleknite. Menjajte nogu, telo ostaje uspravno, rukama držite granu iznad glave i napravite 2×10 ponavljanja uz minut odmora između, objašnjava stručnjak za fitnes. To je dobro za bedra, zadnjicu i držanje.

Vucite granu: Pronađite čvrstu granu u visini prsa i podižite se snagom ruku. Noge smiju ostati na tlu kao mala potpora. To je vježba za donji i gornji dio leđa te bicepse.

Foto/Pixabay.com

U SPA CENTRU

Sport pre tretmana lica? Ili posle? Kada koji pristup ima smisla?

IDEALAN DAN OPUŠTANJA: Nakon doručka najbolji je piling celog tela, a odmah zatim kupka u đakuziju. Nakon toga neka usledi plivanje ili gimnastika u vodi, a zatim neka sitnica za jelo. Završite tret­manom lica i masažom tela.

Tehnika je bitna koliko i oprema: Izaberite savršenu podlogu za vežbanje (FOTO)

Radili su čitavih MESEC DANA po 100 čučnjeva DNEVNO, a ovo su njihovi REZULTATI (VIDEO)

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar