Muče vas ispucale usne: Ovih 5 recepata rešiće vaše probleme

Hladnoća i suvo vreme imaju razarajuće posledice na vaše usne

usne
pixabay.com

Da usne ne bi bile suve, treba obratiti pažnju na dovoljan unos tečnosti jer je hidratacija nužna za uravnoteženo funkcionisanje organizma, a usne su jedno od prvih područja na koje manjak tečnosti u organizmu utiče. Međutm, ponekad to nije dovoljno, zato vam predstavljamo najbolje savete uz pomoću kojih ćete uspeti da smanjite posledice hladnoće na vaše usne:

Med i smeđi šećer

 

Ako imate većih problema sa suvim i ispucalim usnama, bilo bi dobro napraviti piling pre hidratacije. Ne morate nužno kupovati posebne proizvode za eksfolijaciju usana, piling možete napraviti od sastojaka koje imate kod kuće. Za to će vam biti potrebni med i smeđi šećer koje je potrebno jednostavno pomešati, naneti na usne i nežno ostrugati. Možete dodati i koju kap maslinovog ulja kako mešavina ne bi bila lepljiva. Tim postupkom uklonićete mrtve stanice kože, a usne će ostati mekane i glatke.

 

Zeleni čaj

 

Iako na prvu zvuči pomalo neobično, odabir zelenog čaja kao proizvoda koji će pomoći u nezi usana ne mora iznenaditi, s obzirom na to da je upravo zeleni čaj taj za kojim posežemo kad treba da pojačamo delovanje antioksidansa. Upotreba je vrlo jednostavna – hladnu, korišćenu vrećicu zelenog čaja prislonite na usne i držite je na usnama od tri do pet minuta.

 

Kokosovo ulje

 

Kokosovo ulje pripada skupini najpopularnijih sastojaka u kozmetici jer ima brojne benefite na našu kožu, kosu i nokte. Mnogi ga ne žele stavljati izravno na lice, ali bezbrižno ga možete koristiti na usnama kao balzam. Ono sadrži masne kiseline koje će nahraniti usne, a u obliku balzama savršen je za svakodnevnu upotrebu.

 

Aloe vera

 

Još jedan sastojak koji je prava zvezda mnogih kozmetičkih polica je aloe vera, za kojom posežemo svaki put kad nam je koža iziritirana ili imamo posledice preteranog izlaganja suncu. Aloe vera odlična je i za usne jer gel unutar njenog lista hidratizuje usne te ih lagano hladi.

 

Krastavci

 

S obzirom na to da se krastavac gotovo pretežno sastoji od vode ne čudi što je ovo povrće visoko na spisku kad je reč o hidrataciji. Sve što treba da napravite je da uzmete krišku krastavca i tečnost utrljate preko usana, a zatim ostavite da na usnama stoji desetak minuta te potom isprati.

 

Izvor: Journal.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar