Tri koraka do guste kose

Trikovi kako da popravite izgled svoje figure i udvostručite njen volumen

devojka gusta kosa
Pixabay
Zimski period je vreme kada mnoge žene (ponovo) žele dugu kosu, što je zbog velikog broja elegantnih frizura za vreme praznika, što zbog činjenice da kosa zimi ne smeta kao kad je napolju 30 stepeni. Svima se dogodilo da njihova omiljena glumica ima bob na naslovnici, pa smo potrčali kod frizera, a zatim smo se nakon tri dana gorko pokajali.

Naravno, postoje brzi načini za produženje kose, kao što su različite vrste umetaka i produžetaka. Ali ako želite da vam kosa postane jača, nahranjenija i otpornija, naoružajte se strpljenjem i nekoliko korisnih trikova.

PRAVILNA PREHRANA

U mnogim slučajevima zdravlje i lepota idu iznutra. Pored toga što pijete oko osam čaša vode dnevno kako biste održali svoju kosu i telo hidriranom, postoje i namirnice koje mogu pomoći u rastu kose. Potrebni su vam proteini, pa hrana poput mlečnih proizvoda, tofua i orašastih plodova, zatim masne kiseline, koje se mogu naći u popularnoj hrani poput spiruline, ali i u najobičnijim semenkama bundeve, kao i vitaminima A, E, K, B, C. Minerali cinka i gvožđa mogu se između ostalog dobiti iz pečuraka, spanaća i integralnih žitarica.

SMANJITE STRES

Visok nivo stresa često uzrokujue opadanje kose, što može poništiti sve vaše preostale napore za rast. Zbog stresa, gustina i volumen zamenjuju se pothranjenom kosom bez sjaja. Jogu, meditaciju ili vežbanje tokom kojih se stres izbacuje, treba stalno praktikovati, i nikako ne zaboraviti osam sati sna – iako je to lakše reći nego učiniti. Umesto toga, ako se još uvek ne možete opustiti na uređajima za vežbanje, pronađite način (daleko od ekrana) da se opustite uz knjigu, čaj, laganu šetnju prirodom uz omiljenu muziku u slušalicama…

PRIRODNI PROIZVODI ZA PRANJE I NEGU

Svakodnevno pranje kose se ne preporučuje, jer se gube prirodna ulja u kosi, odnosno vlaga koja je čini bujnom i sjajnom. Vaš raspored ne bi trebalo da sadrži više od četiri pranja nedeljno, a obavezno je korišćenje proizvoda s prirodnim sastojcima. 

Izvor: jurnal.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar