7 ideja kako da vam dom miriše na praznike (FOTO)

Oživljavamo svečanu atmosferu olfaktornim nadražajima

devojka miriše sadržaj kutije
Pexels

Dani praznika se sastoje u darivanju i vremenu provedenom s porodicom ali i u prazničnim ritualima koje ponavljamo svake godine. 

Neretko se pamte baš oni mirisi koji se šire kućom za vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika. Pa iako su praznici još nisu tu, možete mirisima polako da oživite prazničnu atmosferu.

1. Zapalite mirisnu sveću

Najjednostavniji način da vaš dom miriše na praznike jeste da upalite sveću u svom omiljenom mirisu.  Ako želite da probate nešto novo, predlažemo vam Amde Gourmande kuće Amande Gourmande kuće Diptyque. Nastanak ove sveće je inspirisan legendom o zamišljenom duhu medveda koji je živeo u divljini. Aroma pruža osećaj topline koji asocira sezonu praznika uz prizvuk sladunjavog mirisa pečenog badema.

2. Zakuvajte mirise  

Bilo da vam je baza sok od jabuke ili samo obična voda, dodajte je u lonac sa štapićima pomorandže, karanfičić́a i cimeta. Pustite ga se greje na šporetu dok se kućom šire predivni mirisi. Samo pazite na nivo vode – dodajte još čim počne da isparava.

3. Koristite esencijalna ulja

Uveče dodajte mešavinu umirujućih esencijalnih ulja poput tamjana, pomoarandže, ruzmarina ili bora u ovlaživač vazduha da bi se infuzija prazničnog osećaja širila vazduhom.

4. Pecite kolače

Ima li išta bolje od mirisa vanili, šećera i cimeta koji luta vazduhom?

5. Poboljšajte sapun 

Napunite dozer za sapun tečnim sapunom koji dočarava omiljeni miris za odmor, bilo da je bor, karanfilić́ ili vanilija. To ne mora da bude maštovito – čak i tečni sapun za ruke s mirisom peperminta će postići efekat!

6. Obogatite tuširanje

Još jedan način upotrebe pare u svoju korist. Obesite snop osušenog mirisnog bilja iznad glave za tuširanje kako biste jutarnji ritual pretvorili u praznični događaj.

7. Stavite vrećicu u orman

Iako vam zvuči staromodno, ako stavite vrećice s mirisnim biljem u svoj orman, ne samo da će vam rublje mirisati na njih, već će vas zapljusnuti svakog puta kad otvorite vrata od ormana.

I. V.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar