3 stvari koje koristite svaki dan – a niste ni svesni koliko štete vašoj koži

Nažalost, nije dovoljno da vodite računa samo o ishrani i higijeni

lepota
pixabay.com

Čistite i negujete kožu svakodnevno, pazite na ishranu, ali vas i dalje nervira konstantna pojava bubuljica i mitisera koji su, čini se, izraženiji nego ikada.  Postoji mnogo uzroka koji potajno vrše ogroman uticaj na vašu kožu i uništavaju je.

Ove 3 većina nas svakodnevno koristi, a da nismo ni svesni koliko štete našoj koži:

Jastučnica

 

Redovno menjanje jastučnice veoma je važno za čistoću lica. Tokom noći mrtve čestice kože same se odstranjuju sa lica u velikoj količini, a završavaju upravo na jastučnici. Kako ne biste noćima spavale na površini punoj bakterija, savetujemo vam da jastučnicu promenite dva puta nedeljno.

Da li se bob frizura vraća u velikom stilu u 2020. godini?

Tastatura kompjutera

 

Ne biste verovale, ali tastatura može sadržati i do 20 hiljada puta više bakterija od daske na WC šolji! Sam ovaj podatak trebao bi vam biti dovoljan znak upozorenja da tastaturu čistite barem jednom nedeljno kako zbog neprestanog kontakta ruku s njom i licem ne biste završile sa upalnim bakterijskim procesom akni.

Mobilni telefon

 

Osim zbog bakterija, preduga upotreba mobilnog telefona nije dobra za vašu kožu i zbog zračenja koje može uzrokovati prerano starenje. Takođe, kada koristite mobilni u tamnijoj prostoriji, što je više moguće smanjite osvetljenost ekrana kako ne biste škiljile i tako podsticale stvaranje bora oko očiju.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar