Trebalo je da poseku drvo zbog proširenja železničke stanice, ali došli su na genijalnu ideju (FOTO)

Dokaz da građavinski aktivizam s pozitivnim ciljem može doneti rezultate

drvo
Unsplash

Neretko smo svedoci da se priroda uništava zbog tehnološkog napretka, što izaziva osećaj bespomoćnosti onih koji uviđaju da nam je zelenilo neophodno i da kad ne bude drveća na planeti, neće više biti ni nas. 

U Japanu postoji železnička stanica koji je pravi primer pametnog odnosa prema okolini. Stanica Kajašima, koja se nalazi na severu Osake, izgrađena je 1910. Međutim, kako je taj napredavao a broj stanovnika se po većavao, ukazala se potreba za njenim proširenjem. To bi uključilo rušenje kamforovog drveta, starog 700 godina, koje je raslo pored.

Kada su za to čuli, lokalci su bili veoma uznemireni, naročito što za njih to staro drvo ima  magijski karakter, nešto poput našeg zapisa. I ne samo to, počele su da se dešavaju čudne stvari – svako ko bi polomio granu drevnog drveta, dobio bi ubrzo potom temperaturu, a mnogi ljudi svedočili su da su videli oko drveta belu zmiju koja je poštovana u šintoizmu.

Lokalne vlasti su uzele u obzir žalbe ogorčenih građana i prihvatile zahtev da staro drvo ostane tu gde jeste, te su napravile arhitektonski nacrt koji bi uključivao stoletno drvo. 

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објава коју дели tnk hrmize (@hrmize) дана


 

Tako su svi bili zadovoljni – i preduzetnici kojima je bilo neophodno proširenje stanice, i stanovnici čiji je aktivizam spasao omiljeno drvo u tom kraju.

 

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објава коју дели seiyakun (せ~やくん) (@st.nightboy77) дана


 

I. V.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar