Praznični recept za najukusniji kolač s makom

Zasladite novogodišnje i božićne praznike

kolač
pixabay.com

Prava poslastica za sve ljubitelje maka.

Potrebno je:

Za testo:

 

4 cela jajeta
2 čaše od jogurta šećera
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta mleka
2 čaše od jogurta brasna T 500
1,5 čaša od jogurta mlevenog maka (mera čaše od jogurta je 200 ml)

Za premazivanje:

 

4 kašike likera od kajsije
4 kašike vode
3 kašike džema od kajsija

Priprema:

 

Mikserom penasto umutiti jaja i ulje. Postupno dodavati šećer i mleveni mak. Naizmenično dodavati brašno i mleko i stalno mešati. Sipati testo u pouljen i pobrašnjen pleh 20×35 cm i peći oko 50 minuta na 180 stepeni.

Pečeno testo još toplo prepoloviti i ostaviti da se ohladi. Pomešati liker sa vodom i natopiti ohlađeno testo. Rastopiti džem sa malo vode i premazati jednu polovinu testa i prekriti je drugom polovinom. Ponovo premazati džemom i preliti glazurom od čokolade. Ovako pripremljen kolac ukrasiti sa čokoladnim ukrasima po izboru.

Izvor: Stvarukusa.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar