Najbolje taktike za uspešan dejt

Ovo su neki od osnovnih saveta profesionalnih provodadžija koji vam mogu pomoći kada je reč o flertovanju

ljubav
pixabay.com

Za neke od nas, flert i udvaranje su prirodna stvar, dok je drugima potrebno da savladaju određene veštine kako bi dobili naklonost osobe koja im se sviđa. Poznavanje određenih taktika zavođenja itekako vam može pomoći da postanete uspešniji u tom polju, da izgradite samopouzdanje i ne uplašite druge osobe svojim postupcima.

Obucite se elegantno

Opušten način oblačenja je primeren ako vaš dejt podrazumeva odlazak na kafu tokom dana, ali ukoliko je u pitanju noćni izlazak, potrudite se da izgledate malo elegantnije. Obucite nešto što će joj pokazati da ste uložili napor da izgledate lepo.

Uspostavite fizički kontakt

Ako postoji obostrana privlačnost i ukoliko je atmosfera adekvatna, nežno dodirnite njenu ruku, lakat ili nogu ako sedite blizu nje. Na ovaj način ćete uneti seksualnu dimenziju u vaš odnos, ali bez bojazni da budete previše napadni. Kada govorimo o kontaktu, iskustva su pokazala da je on tokom faze flerta i upoznavanja, najprihvatljiviji dok se zajednički smejete ili delite neke intimne trenutke sa njom.

Maniri su bitni

Kada napokon dobijete broj telefona osobe koja vam se sviđa, potrudite se da joj pošaljete poruku koja će joj ulepšati dan. Možete da napišete nešto poput: „Ne mogu da ti opišem koliko se dobro osećam, drago mi je da smo se upoznali“.

Kontak očima neizostavan

Kontakt očima šalje jasan signal otvorenosti i pokazuje vaš interes za konverzaciju sa suprotnim polom. Ništa ne može tako snažno da „ubije“ atmosferu kao osećaj da vas druga strana ne sluša pažljivo i kada stvorite utisak da joj niste previše zanimljivi.

Obratite pažnju na govor tela

Izbegavajte da držite prekrštene ruke dok komunicirate, i trudite se da vam dlanovi budu otvoreni jer ćete tako pokazati da ste otvorena osoba. Ne zaboravite na osmeh. Istraživanja su pokazala da su osobe koje se češće smeju percipirane kao otvorenije i zabavnije.

Slušajte i postavljajte pitanja 

Pustite da konverzacija teče svojim prirodnim tokom tako što ćete je pažljivo slušati i postavljati pitanja. Postavljanje pitanja pokazaćete da obraćate pažnju na ono što ona priča, a pored toga druga strana će se osetiti konformnije, a to je sjajna stvar za početak svake veze.

Samopouzdanje, sampouzdanje i samopouzdanje!

Ovaj savet nije baš lako primenjiv kod svih muškaraca, ali snažno samopuzdanje je jedan od najatraktivnijih osobina koje privlače nežniji pol. Ukliko ste u potpunosti svesni svojih sposobnosti vaše samopozdanje će zasijati punim sjajem, a to će poput magnetne sile privući druge ljude ka vama.

Izvor: Menshealth.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar