Kakvi su vam RAZGOVORI, tako vam je i u KREVETU: 6 tema o kojima bi trebalo da popričate sa partnerom

Šanse za bolji odnos u krevetu su mnogo veće ukoliko redovno razgovarate o intimnim stvarima

Foto/Freepik/Racool_studio

Ne postoji par koji nema problem u vezi.

Kao što su problemi sastavni deo života, tako su i sastavni deo veze.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Isto tako i razgovor je sastavni deo funkcionisanja.

Pogotovo, kada je reč o seksu.

Oslobodite se i otvoreno komunicirajte sa vašim partnerom.

Razgovarajte naizmenično o seksualnim fantazijama i o tome šta je, od svega toga, prihvatljivo, a šta ne.

Prema pisanju Womansday-a, stručnjaci kažu da su, pre nego završite u krevetu, sledeće situacije idealni trenuci za razgovor o seksu.

Foto/Pixabay/Espressolia

1. Koja su vaša seksualna ograničenja?

Da, moguće je imati dobro seksualno iskustvo bez verbalne komunikacije, ali je isto tako moguće imati neuspeli pokušaj scene iz “50 nijansi sive”, bez verbalne komunikacije. Zato je važno razgovarati o granicama prije nego što eksperimentirate u krevetu.

Tri stvari možete da uradite: Prvo utvrdite sa kakvom svrstom igrica ste vi i vaš partner saglasni i to tako što ćete naizmenično pričati jedno drugome o seksualnim fantazijama, razgovarati o tome i stavljati ih na listu pod: da, ne ili možda.

Zatim na glas izgovarajte ono što zbog čega vam je neprijatno. Za neke bi to mogao da bude analni seks, za druge možda seks sa povezom na očima.

Poslednje i verovatno najvažnije, odaberite sigurnu reč. To bi trebalo da bude nešto što nema veze sa seksom, tako da ne dođe do zabune, a kada je izgovorite, to znači da se sve što se, u tom trenutku dešava, mora odmah da se zaustavi.

Foto:Freepik/Freepik

2. Kada imate osećaj da ste zapali u rutinu

Ako od početka ne razgovaraju o seksu, parovima može da se dogodi da zapadnu u rutinu. Drže se jedne ili dve poze “koje rade” i ne pokušavaju ništa novo. I zato, počnite da razgovarate o seksu sa svojim partnerom i možda ćete zajedno doći do nekih novih stvari koje oboje želite da isprobate. Ukoliko vam je teško da tek tako započnete razgovarati, možete da odete kod terapeuta koji će vam to iskustvo olakšati i usmjeriti vas u pravom smeru.

Foto:Freepik/nensuria

3. Kada neko od vas doživljava seksualnu disfunkciju

Neuspeh u postizanju erekcije ili preuranjeni završetak su često grozne i neprijatne situacije za većinu muškaraca. Većina momaka ne želi da razgovara o tome dok su u krevetu. Dakle, prvo što možete da uradite da biste izbegli bilo kakve neprijatnosti je preusmeravanje. Zamolite ga da vas zadovolji oralno ili stimulacijom rukom. To smiruje tenzije.

Ako žena ima problem, kao što je suvoća, muškarcu to treba reći, da bi oboje mogli da se pobrinete za odgovarajuće lubrikante. Izgovaranje stvari, kao što su: “volim kad ideš polako” ili “Potrebno mi je više predigre da se pokrenem” i te kako mogu biti od pomoći.

Budite ohrabrujući, podsetite ga da ste zajedno u ovome i potencijalno predložite posetu lekaru da biste mogli da dođete do korena problema.

Foto/Freepik/freepik

4. Da li treba da se testirate?

Nije stvar u tome koliko je seksualnih partnera imao svako od vas, niti je broj krucijalan. HPV i druge bolesti se zaustavljaju na ljudskim genitalijama isto kao što prehlada ide na nos i grlo. Zato je najbolje objektivno razgovarati o testiranju pre prvog seksa.

Foto/Freepik/wavebreakmedia_micro

5. Kada jednostavno niste raspoloženi

Koliko god seks bio predivan, budimo iskreni, može biti i iscrpljujuć. A nekada ste jednostavno preumorni. U tome nema ničeg lošeg sve dok ste iskreni prema partneru u vezi sa tim.

Kad se tako osećate, recite to partneru razumno, bez da zvuči kao situacija “nikada više nećemo imati seks.” Dodirnite svog partnera, nasmešite se i predložite neki drugi put. Možete biti iskreni i reći mu zbog čega niste raspoloženi, jer imate konkretan razlog (kao što je osećaj iscrpljenosti). Tako vašem partneru jasno stavljate na znanje da nije problem u njemu.

Foto/Freepik/Racool_studio

6. Koliko često želite da imate seks?

To može da izgledati 1000 posto neromantično, ali parovi bi trebalo da razgovaraju o tome kako uklopiti seks u svoje užurbane rasporede. Važno je koliko želite da budete bliski, inače bi jedan se partner mogao ubrzo da početi da oseća nezadovoljno –  zato što nema seks dovoljno često, ili zato što to čini češće.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar