Vaterpolo klasik, Srbija čeka Hrvatsku

Kraj 2019. godine obeležiće svetski vaterpolo klasik između Srbije i Hrvatske u Beogradu

Vaterpolisti Srbije
VSS - Vaterpolo Savez Srbije

Šest meseci nakon nezaboravnog duela ova dva tima u finalu Svetske lige na Tašmajdanu, i plasmana Srbije na Olimpijske igre, ponovo se veliki protivnici susreću u Svetskoj ligi. Ovoga puta u takmičenju po grupama u evropskim kvalifikacijama.

Ova utakmica neće imati pritisak rezultata, budući da dve od tri ekipe u grupi prolaze na završni turnir Evropa kupa. Četiri najbolja tima sa Evropa kupa, igraće u završnici Svetske lige.

I ovoga puta selektori su pokazali uvažavanje i džentlmensko ponašanje. Selektor Hrvatske Ivica Tucak smatra da je ovo najbolji načina da se završi godina.

“U Beogradu igraju dve najbolje svetske ekipe, bez obzira što plasman na Svetskom prvenstvu govori drugačije. Srbija je prebrinula brige u vezi sa plasmanom na Olimpijske igre, nama to tek predstoji. Ovo je dobra utakmica da vidimo gde smo, pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti. Biće siguran sam, dobra utakmica, koja će, nemam dilemu, proteći u sportskoj atmosferi.”

Hrvatska je desetak dana sparingovala u Australiji sa domaćinom, dok je Srbija bila na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Oba tima u meč ulaze posle napornih pripremnih utakmica. Mislim da su Srbija i Hrvatska pokazale najviše u poslednjih deset godina. Sigurno je da će publika moći da gleda odličan vaterpolo. Mi smo rasterećeniji pošto smo se plasirali na Olimpijske igre.”

Ulaznice za meč u nedelju su rasprodate. Utakmica se igra u nedelju od 17 sati.

Izvor: Objektiv, RTS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar