Boškovićeva i Kovačević najbolji u 2019.! (FOTO)

Odbojkaški savez dodelio priznanja

OSS priznanja svi
Tanjug/Tanja Valic

Tijana Bošković i Uroš Kovačević proglašeni su danas za najbolju odbojkašicu odnosno najboljeg odbojkaša u 2019. godini u izboru Odbojkaškog saveza Srbije.

Boškovićeva je predvodila žensku reprezentaciju do odbrane zlatne medalje na Evropskom prvestvu, a za igre na šampionatu ponela je titulu za najkorisnju igračicu (MPV), dok ju je CEV izabrao za najbolju odbojkašicu Evrope.

Kovačević se takođe sa muškom reprezentacijom popeo na krov Evrope, bio je MVP, a takođe je proglašen za najboljeg igrača Evrope.

Za najboljeg trenera u ženskoj odbojci porgalšen je selektor Zoran Terzić, dok je njegov kolega Slobodan Kovač poneo titulu za najboljeg trenera u muškoj odbojci.

Odbojkaški savez Srbije specijalnu nagradu za razvoj odbojke u Srbiji dodelio je Aleksandru Boričiću, predsedniku Evropske odbojkaške federacije.

 

Gajić: Neverovatna 2019. godina

 

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da je 2019. godina bila neverovatna.

“Zadovoljstvo izraženo uspesima prošle godine kao da je bio uvod za ono što se desilo u ovoj neverovatnoj godini. Ne kažem neponovljivoj, jer smo ovo učinili 2011, a nadamo se da će i u budućnosti biti slučaj. Uspešne su bile i pojedine mlađe selekcije, a nadam se da će biti još uspešnije”, rekao je Gajić na novogodišnjem koktelu

Gajić se zahvalio državi, Vladi Srbije, ministarstvu sporta i Olimpijskom komitetu Srbije.

“Napravili smo i veliki iskorak kada je u pitanju nacionalni centar, koji bi uskoro trebalo da počne da se radi. Čeka nas olimpijska godina, prirodno je da očekujemo nove uspehe. Ne želimo da vršimo pritisak, znamo da i naše igračice i igrači žele najbolje”, zaključio je Gajić.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar