Suknjica i štiklica, pa na vozački umesto mame

slatke kiflice
Pixabay

Jedan čovek iz Brazila, uhapšen je zato što je, obučen kao njegova majka koja ima 60 godina, želeo da polaže vozački ispit umesto nje.

Marija Skijave, iz Porto Velja, tri puta je „pala“ na vozačkom ispitu, i onda je njen sin stvari „uzeo u svoje ruke“. 

 

Marijin 43-godišnji sin, obukao je žensku garderobu i otišao na polaganje vozačkog ispita, lažno se predstavljajući kao njegova majka. Smatrao je da će ispit konačno položiti iz četvrtog puta.

Na lice je naneo kompletnu šminku, nokte je nalakirao crvenim lakom, obukao bluzu cvetnog dezena i dugu suknju, a kosu isfenirao, napravivši opuštenu žensku frizuru. Mislio je na svaki detalj.

Tokom polaganja, umalo nije uspešno prevario članove komisije. Ipak, tokom ispita, zatražili su mu ličnu kartu, pošto im je „nešto bilo sumnjivo“.

Kako su članovi komisije rekli, najviše im je „bio čudan dubok glas i velike šake za jednu ženu“.

„Najpre mi ništa nije bilo neobično, imali smo dosta kandidata pa nismo primećivali ništa čudno. Međutim, kada sam sela u auto pored kandidata, brzo sam shvatila da je u pitanju muškarac koji je obučen kao žena. Davao je sve od sebe da deluje što prirodnije i ženstveno. Šminka mu je bila posebno dobra“, rekla je Alina Mendonca, članica komisije iz Odeljenja za državni saobraćaj u Rondoniji.

Zato je Mendonca rešila da proveri identitet „kandidatkinje“. Kada je utvrdila da je reč o lažnom predstavljanju, pozvala je policiju.

„Trudimo se da na vozačkim ispitima kriterijumi budu visoki. Oni koji misle da mogu zaobići pravila igre, treba da o tome razmisle ponovo“, naveli su inspektori.

Uprkos tome što je „dobri sin“ uhapšen, njegovi napori su na društvenim mrežama okarakterisani kao plemenit gest, i korak načinjen iz ljubavi, uz komentare onih koji su naveli da bi „isto učinili za svoju majku“.

Drugi su, međutim, osudili njegove postupke, navodeći rizike koje bi na putu predstavljao vozač koji je tri puta pao na ispitu.

Skijave se suočava s optužbama za lažno predstavljanje i pokušaj obmane državnih službenika. Dok traje istraga, iz pritvora je pušten uz kauciju.

Izvor: RTS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar