Vreme je za početak novogodišnjeg spektakla: Na redu su Četiri skakaonice!

Japanac prvi favorit, tu su još Nemac, Poljak i Austrijanac...

Ski skokovi
FIS

Ako postoji takmičenje koje sa pravom nosi ime novogodišnje, onda je to turneja Četiri skakonice. Najbolji skijaši skakači boriće se za pobede na po dva brda u Austriji i Nemačkoj i možda ne najveće, ali najprestižnije priznanje u svom sportu.

Kreće se danas, kvalifikacijama u Oberstdorfu, a do 6. januara će se najveći asovi ovog sporta booriti za pobede ali i pobedu u kupnom poretku Novogodišnje turneje.

Prvi favorit je prošlogodišnji šampion, Japanac Rjoju Kobajaši. On je slavio na sve četiri skakaonice pre godinu dana, a iako ove ne dominira kao prethodne sezone u kojoj je imao 13 pobeda u Svetskom kupu, u Oberstdorf stiže kao favorit.

Glavni izazivači biće mu Austrijanac Štefan Kraft, Poljak Kamil Stoh i Nemac Karl Gajger, a iz drugog plana bi mogli da iznenade šampion iz 2015/2016 Peter Prevc i Austrijanac Jan Herl.

Ovosezonsko, 68. izdanje će, nažalost, ostati upamćeno i po prekidu jedne velike tradicije. Legendarni Japanac Noriaki Kasai debitovao je na Četiri skakonice 1991. godine, a sada se povukao.

Program, kao i svake godine, Oberstdorf sutra, Garmiš Partenkirhen 1. januara, Insbruk 4, a Bišofshofen, poslednja stanica Novogodišnje turneje, 6. januara.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar