Brazilac na birou za nezaposlene od Reala crpeo novac!

Da li je ovo najgore pojačanje u istoriji Reala!

Lukas Silva
Fk Gremio/Twitter

Znate ono kada dovedete nekog igrača, platite ga, a on ama baš ništa ne uradi u klubu. Ne ostavi nikakav trag. Kasnije čak pomislite ‘pa da li je on i igrao u tom timu’. 

E to je slučaj sa Lukasom Silvom. Brazilac je u januaru 2015. stigao u Real Madrid. Činilo se da Florentino Perez zna šta radi. Doveo je talentovanog vezistu u Španiju, koji će, kasnije se ispostaviti, biti jedno od najgorih pojačanja u istoriji kluba. 

Za Real je odigrao svega osam mečeva, gol nije postigao a tokom njegovog mandata u Madridu, koji činjenica, nije provodio u Madridu, igrao je uglavnom na pozajmicama. 

Lukas Silva možda nije fudbaler svetske klase, međutim, jeste promoćuran. Letos je imao pozive nekih brazilskih klubova, odbijao ih je samo da bi od Reala izvukao još koju platu. Madriđani su bili u obavezi da ga plaćaju sve do isteka kalendarske godine, pa je Lukas sedeo na birou za nezaposlene, a usput gledao kako mu se bankovni račun uvećava. Fudbal je potisnuo u drugi plan.

Da mu je stalo do novca pokazao je i time što je u pregovorima sa Gremiom insistirao na što dužem ugovoru. Navodno je tražio petogodišnju saradnju, klub mu je na kraju ponudio četiri, što je sjajan početak za nekog ko nije elitni fudbaler da bi u njega se baš toliko verovalo. Doduše, nije uspeo da izboksuje platu od 400.000 brazilskih reala mesečno, morao je da se zadovolji sa 350.000, što je ekvivalent 75.000 evra na mesečnom nivou. To znači da će zaraditi oko 900.000 po sezoni, s tim da brazilski mediji procenjuju da će uz bonuse i sredstva od autorskih prava, kao i sponzorskih ugovora izaći na čak 1.600.000 evra po godini.

Da sumiramo. Klas Jan Huntelar, u koga je uloženo 27 miliona, je bar davao golove. Fernando Gago i Lasana Dijara su plaćeni tek po 20 miliona evra i upisali su više od 100 mečeva u dresu kraljevskog kluba. Braim Dijaz je pre 12 meseci stigao u klub, traga još nije ostavio. 

Dakle, Lukas Silva je, slobodno možemo reći, možda i najgore pojačanje kluba u istoriji. 

Izvor: Mozzartsport

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar