Đorđević: “Očekuje nas fantastičan ambijent u Beogradu, biće dosta emotivno”

"Sale" se vraća u Beograd!

Aleksandar Đorđević
FIBA

Mnogi navijači Partizana i dalje pamte trojku Aleksandra Đorđevića. Njegovim poenima, crno-beli su postali šampioni Evrope, tog 16. aprila 1992. godine. 

Sada je došao na red da Đorđević kao gost, i to kao trener, dođe u Partizan. U izjavi za Bc Partizan, Đorđević je govorio za početak o Top 16 fazi Evrokupa. 

“Sve grupe u Top 16 su jake grupe. Mnogo je ambicioznih ekipa, mnogo je ekipa koje računaju na dalji prolaz i na odlazak u četvrtfinale, čak i do finala. Sve ekipe su sa pravom ambiciozne i traže prolaz do Evrolige pa tako i sve ekipe u našoj grupi”, rekao je Aleksandar Đorđević za zvanični Jutjub kanal Partizana.

Potom se okrenuo grupi u kojoj se nalaze i Virtus i Partizan.

“To su sve kod nas ekipe koje su igrale Evroligu, znaju šta to znači, Partizan pre svega koji pravi jednu izuzetno jaku ekipu. Postoji jedan proces koji su preuzeli, postiji jedna organizaciona struktura. Sigurno i jedan ambijent fantastičan košarkaški uz navijače i punu halu koja ih stalno prati. Prema tome, to je jedna ‘forca’ evropske košarke koja traži priliku da se vrati u veliko takmičenje. Isto tako i mi imamo svoje ambicije. Biće jako interesantno i sigurno i dosta emotivno. Ali, svi smo profesionalci i tražićemo da uradimo najbolje naš posao jer je to ono zbog čega smo angažovani”, rekao je Đorđević.

Nekadašnji selektor Srbije smatra da nijedna grupa nije laka i da je pred svima jasan zadatak. Naglasio je da će njegov tim igrati da pobedi, kao i do sada.

“Što se tiče drugih grupa, sve ekipe pratimo, sve ekipe poštujemo, svi su imali uspone i padove. Mi smo poslednju utakmicu naše grupe odigrali na dobar način. Ne možda celu utakmicu, ali igra se da se pobedi ne samo da bi se igrali. Imamo određeni plan i proces. I mi smo ekipa koji kroz taj proces traži jedan gradualni razvoj i dolazak do maksimalnog takmičenja, da li kroz takmičenje ili kroz način investicija koje postoje i plan koji je preuzet od strane našeg vlasnika gospodina Zanetija i grupe Segafredo. Idemo dalje kao takmičari i na taj način ćemo i pristupiti svakom protivniku uz veliki respekt”, zaključio je Đorđević.

 

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar