Dejan Stanković otvorio karte: Govorio o mladim igračima, odlascima, taktici…

Novi trener Crvene zvezde govorio o daljim koracima!

Dejan Stanković

Foto/FK Crvena zvezda

Dejan Stanković, novi trener fudbalera Crvene zvezde, govorio je o planovima za nastavak sezone u emisiji koja se emituje na televiziji Crvena zvezda. 

Prozivka je u Beogradu posle Božića, nekoliko dana kasnije ekipa se seli na Kipar, a završna faza sa odigravanjem minimum pet kontrolnih mečeva je u Turskoj od 24. januara do 7. februara.

Kada su u pitanju promene u timu, novi šef stručnog štaba ne želi da donosi odluke unapred. 

“Imamo vremena da pričamo o odlascima. Sve koji ostanu hoću da vidim. Idemo svi na prvi deo priprema na Kipar, a posle toga će da usledi selekcija. Tokom 14 dana u Turskoj, imaćemo manji broj fudbalera”, rekao je Stanković.

Takođe, popularni Deki se dotakao i mlađih kategorija. 

“Moja obaveza, kao nekog ko je debitovao sa 16 i po godina, jeste da stvorim prostor za mlade igrače. Moram da ih napravim da ne izgore, da imaju komotnost kad budu igrali za mene i Zvezdu. Pazićemo da ih ne uništimo. Crvena zvezda ima odličan omladinski pogon i filijalu, bićete prijatno iznenađeni i videćete nova lica u Zvezdi. Nije dovoljno imati samo želju. Moraš da dođeš spreman, sa vizijom, direktnim idejama. Velika je čast voditi Zvezdu, znam šta sve to nosi i kakav je DNK kluba. Uvek se igra na pobedu i titulu, nikada se ne odustaje”.

Bivši igrač veznog reda govorio je i o taktici koju će pokušati da implementira.

“Crvena zvezda ne zna da igra defanzivni fudbal, ali hoću da pametno dominiramo i budemo agresivni. Da ne damo protivniku da diše, na tome ću najviše da radim. Volim izazove i ne bežim od odgovornosti, bilo koji posao je težak. Zamislite koliku privilegiju imam da vodim moju Crvenu zvezdu. Jedva čekam prvi sastanak, trening, utakmicu… Igrači neka lepo odmore, biće rada”.

 

 

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar