Jokić: “Kvalifikacije za OI su daleko, još je rano razmišljati o tome”

Nikola Jokić spreman za Božićni duel!

Nikola Jokić
FIBA

Nikola Jokić je odvojio malo vremena za novinare pred Božićni duel u sredu. Takođe, govorio je i Olimpijskim igrama u Tokiju, tačnije o kvalifikacijama. 

NBA utakmice će se 72. put zaredom igrati na Božić, a ta tradicija datira od davne 1947. Denver će biti domaćin New Orleans Pelicansima a svoje mišljenje je dao i Nikola Jokić. 

Pre svega mislim da imamo dobru sezonu. Mislim da su naša očekivanja od nas samih vrlo visoka i da želimo nešto da postignemo, zato postoji mali pritisak. Nedostaje nam šut, mučimo se, ali opšte uzev, mislim da je ovo do sada dobra sezona za nas. Plasirani smo u prva četiri tima Zapada, igramo dobro. Možemo, naravno, da budemo bolji, ali bismo mogli biti i gori. Ja lično mislim da nam je ostalo još dosta vremena u sezoni, a takođe smatram da se vraćam u formu od prošle godine.”

Od kada je postao Ol-star i zvanično najbolji centar NBA lige, Jokićev svaki korak se prati. A da li možda treba da se štedi?

“Ne mislim da je to moguće.  NBA funkcioniše po principu da je svaka utakmica važna. Pobediti u novembru jednako je važno kao pobediti u maju.. Mi kao Denver Nuggets nismo ušli u play-off  zbog jedne izgubljene utakmice pre dve godine, tako da za mene nema lake utakmice. Ne postoji varijanta da nešto preskočim ili da se ne trudim. Mislim da se ne može igrati na taj način. Mi kao tim, kao grupa, moramo da igramo dobro svaku utakmicu, da svakodnevno dajemo sve od sebe i pokušamo da dobijemo sve naše utakmice.”

Kao i obično, prve karike tima su Mari i Jokić. 

“Da, mislim da se Jamal i ja zajednički zaista stvarno poboljšavamo i napredujemo. Ali uzimamo po malo hemije od svih igrača u našem timu, tako da napad ne činimo samo ja i Jamal. Sarađujemo sa Garijem Harrisom i sa Villom Bartonom. Dakle, napad ne činimo samo ja i Jamal. Svi smo mi deo tima i ne možemo bilo šta da uradimo bez naših saigrača. Puno nam pomažu. Kada su otvoreni, šutiraće, dakle ne vrti se sve oko Jamala i mene.”  

Mnogi se pitaju, šta je Majk Meloun dao ovom timu, koji je u prvih pet na Zapadu. 

“Da budem iskren, pita nas mnogo puta, razgovara sa igračima, pita nas za mišljenje. Zna da mi igrači vidimo ponešto drugačije. On uvek ima dobru igru, ali ponekad nas pita šta želimo da izvedemo i šta volimo. On nam mnogo veruje, ovo moja peta godina s njim, slažemo se, i sve bolje poznajemo. Poverenje koje ima u nas je ogromno. To znači mnogo za mene i ostale momke.”

Ljudi u Srbiji posle dosta vremena ponovo ne spavaju noćima jer naši igrači igraju sjajno. Kada su novogodišnje želje u pitanju, verovatno je jedna od, ako ne i najveća, plasman a potom i medalja na Olimpijadi…

“Iskren da budem, trenutno ne mislim o tome. Moj cilj je sada fokusiran na Denver Nuggetse, i cilj mi je bio da budem najbolji u ovom trenutku. Kvalifikacije za Olimpijske igre su daleko, tako da o tome ne mislim. Ne razmišljam ni o Olimpijskim igrama sada, jer ne mogu da utičem na nešto što će biti kroz 7-8 meseci.”

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar