Konte dobio spor protiv bivšeg kluba: Mirno će spavati sa 100.000 evra u novčaniku!

Nije stvar u novcu, stvar je u principu.

Antonio Konte
Printscreen

Bivši trener Čelsija Antonio Konte dobio je pravnu bitku sa svojim nekadašnjim klubom, pošto je sud presudio da je Italijan nepravedno dobio otkaz.

Bivši trener “plavaca” u presudi je, međutim, dobio tek nešto malo manje od 100 hiljada evra kompenzacije, što je bukvalno smešno u odnosu na sumu koju je dobio od kluba zbog uručenog otkaza.

Računi Čelsija nedavno su pokazali da je njegovo otpuštanje 2018. godine najskuplje u istoriji engleskog fudbala. Računi su pokazali da je otkaz Konteu, koji je sa klubom osvojio titulu i kup, koštalo 26,6 miliona funti (31 milion evra).

Sudija za sporove o radu Endru Gleni presudio je da je Konte nepravedno otpušten.

“Žalba o nepravednom opuštanju je dobro zasnovana. Optuženi će platiti tužiocu osnovnu nagradu od 1.524 funte i kompenzaciju od 83.682 funte, odnosno ukupno 85.206 funti. Pisani razlozi neće biti objavljeni osim ako ih ne bude tražila bilo koja strana u roku od 14 dana”, rekao je sudija, a preneo Miror.

Kada se prevede u evre, Konte je dobio 99.252,64 evra, što je stvarno zanemarljivo u odnosu na odštetu koju su dobili on i njegov stručni štab, uključujući i sudske troškove, što je otkriveno u klupskim računima, objavljenim prošle nedelje.

“Izuzetni troškovi u trenutnoj godini u iznosu od 26,6 miliona funti odnose se na promenu uprave i stručnog štaba muškog tima, uključujući i povezane pravne troškove”, napvi se u računima za finansijsku godinu koja je završena 30. juna 2019.

Klub se nije žalio na odluku suda.

Čelsi je Kontea otpustio na leto 2018. posle dve sezone u klubu i na njegovo mesto doveo Mauricija Sarija.

Konte je otpušten samo nekoliko dana po okupljanju ekipe. Kada se pogleda ova suma, može se samo pretpostaviti da je u pitanju bila trenerova sujeta, a ne finansijski razlozi.

Izvor: B92

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar