Oklahoma srušila šampiona! (VIDEO)

Koban po Kanađane bio je koš Šej Gildžes Aleksandera u završnici utakmice.

Oklahoma Šej Gildžes Aleksander
Tanjug/Hans Deryk/The Canadian Press via AP

Sjajnu košarkašku predstavu su nam pružili akteri ovog susreta, a utakmica je počela slobodnim bacanjima za Kajla Laurija koji je fauliran pri šutu za tri poena.

Ubrzo Toronto dolazi do 11:6 posle koša Patrika Mekoa, a Šej Gildžes Aleksander vraća neizvenost da bi Oklahoma poenima Krisa Pola faktički ukrala pobedu u prvoj četvrtini.

Mladi Gildžes Aleksander je nastavio da igra fantastično i u drugoj četvrtini postigao čak 14 poena i već tada se istakao kao predvodnik Tandera, ali se Fred Vanvlit postarao da gosti nemaju vođsvo na poluvremenu.

U nastavku, Pol i Aleksader su nastavili da “terorišu” Toronto, ali je Nik Nurs ipak uspeo da pronađe rešenje za njihovu igru i da zahvaljujući Bušeru i Vanvlitu ponovo dođe do prednosti.

Oklahoma posle koša Noela dolazi do 95:90, a potom sjajni Lauri donosi izjednačenje. Dugo se igralo koš za koš, da bi Vanvlit slobodnim bacanjima doneo 97:96 Torontu, a koš za pobedu potom postigao Šej Gildžes Aleksander i Oklahoma u Torontu upisuje 17. pobedu.

Upravo je on bio najefikasniji sa 32 poena, 25 je imao Kris Pol uz 11 skokova i 8 asistencija. Na drugoj strani, po 20 poena postigli su Kajl Lauri i Fred Vanvlit.

Izvor: Objektiv, b92

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar