“Delfini” složni: “Malo smo se opustili!”

Važna je pobeda,

Savić vaterpolisti
Tanjug/Jaroslav Pap

Vaterpolisti Srbije pobedili su Rusiju u utakmici prvog kola Grupe B evropskog šampionata sa 13:9.

“Odbrana je danas bila nešto slabija, devet primljenih golova nije previše, ali svakako nije ono na šta smo navikli, posebno ne posle dobrog početka. Sada nas očekuju dve slabije utakmice, moramo da uđemo u ritam. Prvi put posle tri godine igramo u ovom bazenu i potreban nam je određeni period da se priviknemo na to”, rekao je Filipović.

Dušan Mandić rekao je da je zadovoljan pobedom.

“Igrali su dobro i dosta su nas namučili. Malo smo se opustili u jednom periodu i tako su uspeli da se vrate. Ipak, kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Zadovoljni smo pobedom, lepo smo otvorili prvenstvo”, rekao je Mandić.

Strelac četiri gola na današnjoj utakmici, Andrija Prlainović rekao je da je njegovom timu bila potrebna “baš ovakva utakmica”.

“Vraćali su se nekoliko puta u utakmicu i pokazali veliku snagu. Videli smo da nema opuštanja s njima, brzo su stizali našu prednost. Ali, ovakva utakmica nam je bila potrebna, više nego da smo je dobili s deset golova razlike. Tek je početak, ali možemo da budemo zadovljni, i dobri i loši detalji su normalni za prvo kolo”, kazao je Prlainović.

Stefan Mitrović rekao je da visok nivo igre moraju da zadrže i u nastavku prvenstva.

“Rusi su pokazali veliku snagu, vraćali su se u meč više puta. Sada moramo da odmorimo, stižu nam slabiji rivali, ali ipak moramo da zadržimo ritam kakav traže stresne utakmice”, rekao je Mitrović.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar