Haos na Australijan Openu, ljudi završavaju na podu…

Kvalitet vazduha u Melburnu je među najlošijima u svetu

Tenis
Printscreen

Kvalitet vazduha u Melburnu danas je među najlošijima u svetu zbog dima od požara na severu i istoku zemlje, prenele su australijske vlasti.

Po svetskoj bazi IQ Air Visual do podneva je grad imao najzagađeniji vazduh na svetu pa su zbog takvih neprilika odložene kvalifikacije Australijan Opena, kao i treninzi, i to nedelju dana pre početka glavnog turnira.

Neki mečevi su se ipak odigrali kao onaj između Slovenke Dalije Jakupović i Švajcarke Stefani Vogel.

U tom je meču Slovenka završila na zemlji – Jakupović je nakon 6:4 osvajanja prvog seta i rezultata 6:5 za Vogel u drugom predala meč zbog zdravstvenih tegoba.

Jedva je uzimala vazduh, završila je na podu u suzama i strahovala da će se srušiti. 

Inhalatorom je pokušala olakšati stvar, no nije bilo pomoći. Uz medicinsku pratnju ispraćena je sa terena.

“Nikada nisam iskusila ovako nešto i zaista sam se uplašila. Uplašila sam se da ću se srušiti i zato sam se spustila na pod jer nisam mogla stajati. Nikad pre nisam imala problema sa astmom. Mislim da ovo nije pošteno niti zdravo za nas. Nisam mislila da ćemo igrati danas, ali nismo imali previše izbora. Da nismo izašli na teren, možda bismo bili kažnjeni.”

Istih problema imao je i Britanac Lijam Brejdi koji je izgubio od Ukrajinca Ilje Ivaške sa 6:3, 6:0.

“Kada gubite 3:6, 0:3 trebali biste se osećati relativno sveže, a ja sam jedva dolazio do vazduha. Fizička sprema je jedan od najboljih aspekata moje igre, ali definitivno se nisam osećao sjajno. Jedva su se videle zgrade u gradu koliko je bilo zadimljeno”, rekao je Brejdi.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar