“Zlatan ne samo da nam je zabio nož u leđa nego ga je još i okrenuo”

Ogorčeni su nekadašnji fanovi Šveđanina

Milan Ibrahimović
Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Navijači Malmea ne mogu oprostiti Zlatanu Ibrahimoviću uplitanje u rivalski klub Hamarbi. Legendarni švedski napadač otkupio je 25 posto deonica Hamarbija pa su nakon toga vandali uništili njegov spomenik u rodnom Malmeu, za čiji je istoimeni klub igrao na početku karijere.

Spomenik je išaran sprejevima i paljen bakljama, a na ruku mu je obešena i WC daska, nakon čega je srušen. Na kraju je Zlatanov spomenik ostao bez nosa, a sad je pokrenuta i peticija da ga se skroz skloni.

Foto: Printscreen

To bi se moglo dogoditi, tvrdi navijač Malme Simon Bengtson za BBC.

“Rekao bih da je velika većina u Malmeu razočarana Zlatanom. Niko ga ne brani. Naravno da neki misle da je vandalizam pogrešan, ali u isto vreme ljudi razumeju zašto je to napravljeno”, rekao je i dodao:

“On je pre bio osoba na koju ste bili ponosni. Bio je globalna zvezda koja je ponikla u našem klubu, ali danas ne želite ništa čuti o njemu. On smatra da bismo mi trebali biti zahvalni na onome što je napravio za nas, ali zapravo nije ništa osvojio u Malmeu. Prodat je za veliki novac to je sve.”


Još jedan navijač Malmea, Aleksandar Ivanovski, ima identično razmišljanje.

“Izdaja je toliko duboka i ide protiv svega što je oduvek govorio. Uvek je govorio da je Malme njegov rodni grad, da će ga uvek voleti i da nijedan klub nije i ne može biti veći. Sada je kupio četvrtinsko vlasništvo konkurentskog kluba i govori da od njega želi napraviti najjači klub u Skandinaviji. Nije nam samo zabio nož u leđa nego ga je još okrenuo kako bi više povredio navijače Malmea.”

Zlatan za to vreme boravi u Milanu. Vratio se u istoimeni klub nakon deset godina kako bi ga izvukao iz prosečnosti.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar