Endi Mari propušta prvi Grend slem sezone!

Britanac neće igrati na Australijan openu!

Endi Mari
Printscreen

Endi Mari baš nema sreće. Bivši broj 1, neće igrati na prvom Grend slemu sezonu. 

Mari je 2019. godine imao velike probleme sa povredom kuka, zbog čega je šest meseci napravio pauzu na terenu. Kada se oporavio, nadao se povratku i igranju na Australijan openu u Melburnu. Ipak, zbog problema sa preponom, koja ga muči od kraja jeseni i finalnog turnira Dejvis kupa, doneo je odluku da neće igrati u Australiji. 

Britanac je u subotu prvo otkazao učešće na ATP kupu, a potom i na Australijan Openu.

“Radio sam mnogo da bih opet mogao da igram na vrhunskom nivou. Razočaran sam što neću moći da igram u Australiji u januaru. Posle Australijan Opena, kada nisam bio siguran da li ću moći opet da igram, imao sam tu želju da se vratim upravo tamo i dam sve od sebe, zato sve ovo čini da budem razočaran još više. Nedavno sam zadobio novu povredu i iz predostrožnosti, moram da prođem kroz ceo proces kako treba, da bih se kasnije vratio takmičenjima”, izjavio je Mari.

Oglasio se i direktor Australijan Opena Kreg Tili.

“Znam koliko je Endi bio uzbuđen i koliko je želeo da igra u januaru u Australiji, znam koliko je razočaran što ga neće biti sa nama. Njegov poslednji meč na Australijan Openu bio je rolerkoster u pet setova i svi koji smo prisustvovali tom duelu nikad ga nećemo zaboraviti. Njegova želja i posvećenost uspehu su primer svima, a njegov borbeni duh ga je i doveo iz pozicije neizvesnosti nastavka karijere do odličnih rezultata krajem sezone”, poručio je Tili.

Izvor: objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar