Mlada reprezentacija neslavno završila 2019. godinu: Rusi i sudija ojadili “orliće”

Ubedljiv trijumf nad Estonijom (6:0) i skoro pa lagan poraz od Rusije (0:2) jasno su označili gde je trenutno mesto izabranicima Ilije Stolice.

 

MLADU fudbalsku reprezentaciju Srbije zadesio je isti “virus” kao i seniore. Izabranici Ilije Stolice su bili polovični u novembarskom ciklusu kvalifikacija. Ubedljiv trijumf nad Estonijom (6:0) i skoro pa lagan poraz od Rusije (0:2) jasno su označili gde je trenutno mesto “orlićima”.


To je četvrto mesto na tabeli i prilično pesimističan pogled na sledeće Prvenstvo Evrope koje će se igrati 2021. godine. Rusi su preslišali vršnjake iz Srbije ekspresno na stadionu “Čair” u Nišu. Čalov u 8. i Sulejmanov u 44. minutu su osigurali pobedu gostiju, loš španski sudija Munuera se uklopio u bledu sliku sa terena, jer je propustio da svira bar jedan ili dva penala za Srbiju.

– Primili smo golove u psihološki teškim trenucima, pokušali smo do kraja utakmice da dođemo do jednog gola koji bi sigurno promenio situaciju na terenu, nažalost u tome nismo uspeli. Imali smo nekoliko izglednih situacija, od stative do nekoliko zicera. Ne bih ulazio u neke dublje stvari, da li su postojala dva ili tri igranja rukom u šesnaestercu Rusije, jer to su stvari na koje ne možemo da utičemo. Moramo da prihvatimo poraz kao sastavni deo neke naše priče. Sigurno da nije sve u ovoj grupi završeno – priznao je selektor Ilija Stolica.

Kapiten Srbije Luka Adžić je prilično teško doživeo poraz od Rusa. Da je kojim slučajem Srbija slavila pobedu “baškarila” bi se na drugom mestu na tabeli, zajedno sa Poljskom do kraja 2019. godine.

– Rusi su se pokazali kao disciplinovana ekipa, teško smo stvarali šanse, teško stvarali višak po bokovima i kroz sredinu terena. Nismo uspeli da pokažemo naš kvalitet, mnogo nam je žao zbog toga, ali to je fudbal – rekao je Adžić.

Izvor: Nedefinisan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar