Za debitanta 6 miliona?

Mikel Arteta
Manchester city/official printscreen

Dejli Mejl prenosi da bi Mikel Arteta, uskoro mogao da postane novi trener Arsenala. Takođe, britanski portal prenosi da bi pregovori trebalo da se ubrzaju u narednih 48 sati, i da bi Španac na klupu ‘Tobdžija’ mogao da sedne već u subotu na Gudison parku u meču sa Evertonom (13.30). 

Arteta jeste debitant, ali je prethodne sezone učio od jednog od najboljih trenera današnjice, Đozepa Gvardiole. 

Međutim, ono što mnogima upada u oči jeste potencijalna plata. Dejli Mejl navodi da će Arteta dobiti platu od oko 6.000.000 evra, sličnu onoj koju je imao Unaj Emeri. Ipak, ono što je činjenica jeste da će Arteti biti neophodan i ozbiljan stručni štab, koji bi mu na početku pomogao da lakše prebrodi određe prepreke. 

Naravno, Španac će sam uticati na izbor saradnika, pa se tako pominju Španac Rodolfo Borel, koji trenutno radi u Sitiju i Domenek Torent, koji je radio sa Gvardiolom u Barseloni, Bajernu i na Etihadu. Veruje se da bi obojica prihvatili ulogu Artetinih pomoćnika.

Đozep Gvardiola je u proteklom periodu govorio o tome kako Arteta ima sve predispozicije da postane vrhunski trener, tako da nema nameru da utiče na njegov ostanak u klubu, iako ne bi voleo da izgubi tako kvalitetnog saradnika.

“Arteta tačno zna šta želimo i šta bismo voleli, ali na kraju to je njegova odluka. Ako ostane u Sitiju biću srećan, jer je neverovatan i odlično funkcionišemo zajedno”, poručio je Gvardiola.

Artetaje emotivno prilično vezan za Arsenal, s obzirom da je to klub u kojem je proveo pet poslednjih godina svoje karijere i odigrao 149 utakmica za Tobdžije. Po završetku karijere nije imao dilemu o tome kakav će biti njegov naredni poziv, pa je još 2016. godine počeo da radi sa Gvardiolom u Mančester Sitiju.

Izvor: objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar