Futsaleri u “grupi smrti”

Futsal reprezentacija Srbije okupila se Beogradu pred pripremni meč u Višegradu

Futsaleri okupljanje
Printscreen/RTS

Nakon utakmice u Višegradu, futsalere očekuje poslednja runda kvalifikacija za Svetski šampionat u Litvaniji naredne godine. A u njoj…

Reprezentacija Srbije je u oktobru zauzela prvo mesto u glavoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pobedivši na kvalifikacionom turniru u Francuskoj selekcije Švajcarske, Belgije i domaćina turnira.

cija za Svetski šampionat u Litvaniji naredne godine.

Reprezentacija Srbije je u oktobru zauzela prvo mesto u glavoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pobedivši na kvalifikacionom turniru u Francuskoj selekcije Švajcarske, Belgije i domaćina turnira.

“Ono što je najbitnije uspeli smo da se kvalifikujemo direktno u kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo, preskočili smo predkvalifikacije. To je bio primarni cilj i samim tim smo se plasirali na završni turnir za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo”, rekao je Goran Ivančić, selektor futsal reprezentacije Srbije. 

A završni kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo igraće se u Nišu od 1. do 4. februara naredne godine. Pored Srbije, za jednu od prve dve pozicije boriće se i aktuelni vicešampion Evrope Španija, kao i reprezentacije Francuske i Ukrajine.

“Zaista teška grupa. Ni teoretski nismo mogli teže da prođemo. Grupa je takva da čak i ako se prođe kao drugoplasirani, ukrštamo sa grupom gde su Portugalija i Italija. Zaista je neprijatan žreb, ali moramo da damo svojih sto posto mogućnosti”, napominje Goran Ivančić, selektor futsal reprezentacije Srbije. 

“Samim tim što Španija dolazi, jedna od najjačih ako ne i najjača reprezentacija na svetu, daje nam mogućnost da moramo da se spremimo kako bi mogli da im pariramo, pre svega fizikom, a kasnije i znanjem”, dodao je Pavle Pešić, reprezentativac Srbije u futsalu. 

Reprezentacija Srbije je tokom veoma uspešne 2019, pored zvaničnih, odigrala i pregršt pripremnih utakmica sa nekim od najjačih selekcija planete, poput Irana, Azerbejdžana, ali i protiv Brazila kada je naš tim ostvario veliku pobedu.

Selektor Ivančić je podmladio selekciju, a na revijalnom meču koji će ove nedelje biti odigran protiv rerpezentacije Višegrada, šansu će dobiti i veliki broj momaka iz mlade reprezentacije Srbije.

 

Izvor: Objektiv, RTS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar