ATP kup: Domaćin rutinski protiv Kanade, pobedili Bugari i Italijani

Još jedan dan je u arhivi

Australija
AP Photo/Tertius Pickard

Selekcija Australije je upisala još jednu maksimalnu pobedu na ATP kupu. Posle Nemačke, Australijanci su sa 3:0 pobedili i Kanadu i tako obezbedili plasman u narednu fazu turnira.

Bilo je to još jedno odlično izdanje domaćina, Džon Milman je pobedio Feliksa Ožea-Alijasima sa 6:4, 6:2, dok je Aleks de Minor pobedio Denisa Šapovalova sa 6:7 (6), 6:4, 6:2. Australija je dobila i dubl meč, Kris Gućione i Džon Pirs pobedili su Ožea-Alijasima i Adila Šamasdina sa 3:6, 7:6 (3), 10:8.

Milman je relativno lako dobio Ožea-Alijasima, ali meč između Šapovalova i De Minora bio je daleko zanimljiviji. De Minor je uspeo da načini preokret i obraduje publiku na “Pat Rafter” stadionu.

“Uspeo sam da okrenem meč u svoju korist, da vratim pozitivno razmišljanje, energiju. Sve je u energiji. Dobro je što sam svestan da se sav taj naporan rad u predsezoni isplatio. Znam da je moje telo spremno za napore koliko god da je potrebno da ostanem na terenu”, izjavio je De Minor.

Šapovalov je imao 7:6 i 4:2, ali publika je uspela da pomogne De Minoru da pobedi.

“Imao sam osećaj da sam pred pobedom, set i brejk prednosti, sve je išlo kako sam želeo. Nisam mnogo grešio u drugom setu, svega nekoliko grešaka, ali to je normalno. Iskoristio je to, odigrao odlično, nije mi ništa poklanjao”, rekao je Šapovalov.

U večernjem terminu u ovoj grupi igraju Nemačka i Grčka.

U Pertu, Italija je u okviru D grupe pobedila Norvešku sa 2:1. Stefano Travalja je pobedio Viktora Durasovića sa 6:1, 6:1 posle svega 56 minuta igre, dok je Kasper Rud sa 6:2, 6:2 pobedio Fabija Fonjinija i tako doneo izjednačenje Norvežanima.

Dubl je presudio, Boleli i Fonjini pobedili su Ruda i Durasovića sa 6:3, 7:6 (3). Posle ovog duela, Italija i Norveška imaju po pobedu i poraz, a u večernjem terminu po lokalnom vremenu igraju SAD i Rusija.

U C grupi u Sidneju, Bugarska je pobedila Moldaviju sa 2:1. Dimitar Kuzmanov je pobedio Aleksandera Kozbinova sa 6:1, 7:5, dok je Grigor Dimitrov bio bolji od Radua Albota, 6:2, 6:3.

Poen u dublu je pripao Moldavcima, Albot i Kozbinov pobedili su Dimitrova i Lazarova sa 6:4, 7:6 (4). Posle ovog susreta, Bugarska vodi u grupi sa dve pobede, dok je Moldavija izgubila i drugi meč i gotovo sve izglede da se plasira na “fajnal ejt” turnir u Sidneju.

U večernjem terminu igraju Belgija i Velika Britanija.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar