“Zreli smo za Evroligu”

Ohrabrujuće reči prvog čoveka KK Partizan

Ostoja Mijailović
Printscreen/Youtube PartizanBC

Predsednik Partizana sumirao je utiske o protekloj godini, ali i najavio primarne ciljeve u tek započetoj 2020. Kaže da je primarni fokus povratak u najelitnije košarkaško takmičenje na Starom kontinentu.

“Postoje dva puta. Nije lako. U Jadranskoj ligi smo prvi ide dalje, a to nije lako jer postoje ekipe koje imaju velike budžete, neki i veći budžet od Partizana. Borimo se i u Evrokupu. Najgledaniji smo u tom takmičenju. Imamo veliku snagu i već ove godine smo zaslužili da igramo Evroligu“, kaže Mijailović.

Podsetio je da je Andrea Trinkijeri došao u delikatnom trenutku i da je sezonu završio najbolje moguće. Istakao je da je bilo nekoliko loših odluka, pre svega dovođenje Parahovskog, ali je i tu stvar završena kada je sporazumno raskinut ugovor sa Belorusem. Dotakao se i situacije oko Pejnersa.

„Neko ima manju ulogu, neko veću. Pejners je u ovom trenutku igrač Partizana, dobija malo manju ulogu od trenera koji isključivo odlučuje o tome. Videćemo kako će se situacija razvijati. U ovom momentu ne bih mogao da kažem ništa više o tome“.

Vil Mozli je potpuna suprotnost i već se pominjala mogućnost da dobije novi ugovor.

„To je igrač u kog su svi iskreno najviše sumnjali. Na neki način su mnogi bili nepravedni prema njemu. Verovali smo da je on taj koji upravo i jeste. On je pre svega dobar, porodičan čovek. A kada je tako, ne može da bude loš igrač. Kada dođe na trening pozdravi se sa svima, isto i kada krene kući. Iskreno bih poželeo da on do kraja svoje karijere ostane u Partizanu.

Izvor: Objektiv, Mozzartsport

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar