Vreme je za turneju Četiri skakaonice – Japanac prvi favorit, Kasaija nema posle punih 27 godina!

Svi su odrasli uz Kasaija!

Ski skokovi
FIS

Jedan od najomiljenijih sportskih događaja oko novogodišnjih praznika ove sezone će biti siromašnija za jednog člana koji je obeležio ovaj tur. Svakako, ono o čemu će se najviše govoriti na početku takmičenja jeste to da legendarnog Japanca, Noriaki Kasaija neće biti na turneji prvi put posle 27 godina. 

Prvi put u poslednjih 27 godina, tačnije od sezone 1991/92 na turneji Četiri skakaonice neće učestvovati legendarni Japanac. Prekaljeni ski skakač ima 47 godina, a opet uspevao je da se nadmeće sa najboljima na svetu prethodnih sezona. Ipak, sada se nije prijavio za takmičenja u Oberstdorfu, Garmiš-Partenkirhenu, Inzbruku i Bišofshofenu.

“Teško je. Ne osećam se više kako treba kada sam na skakaonici. Fizički sam dobro, neću odustati”, rekao je Kasai.

Japanac je za života uspevao da stigne do važnih priznanja. Bio je šampion sveta u ski skokovima 1992. godine, osvojio je olimpijsko srebro 2014. i timsko 1994, kao i dva ekipna srebra i pet bronzi na svetskim prvenstvima. U Svetskom kupu je debitovao 1988. godine, nastupio je na 568 takmičenja i zabeležio 17 pobeda, uz još 63 podijuma. Dva puta je bio najbolji na turneji Četiri skakaonice, i to u Garmišu (1992/93, 2000/01) i jednom u Inzbruku (1998/99).

Ovogodišnja turneja kreće 28. decembra u Oberstdorfu, a završava se 6. januara u Bišofshofenu.

Prvi favorit je Japanac Rjoju Kobajaši. Drugi Austrijanac Štefan Kraft. Treći Poljak Kamil Štoh. 

Četvrti Gajger, peti Ašenvald, šesti Lindvik, sedmi Slovenac Peter Prevc, osmi Johanson, deveti Forfang, deseti Kubacki. 

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar