“Partizan je najstandarniji u ABA ligi”

Partizan večeras od 19 časova dočekuje Mornar, a svoja očekivanja pred ovaj susret izneo je trener ekipe iz Bara Mihailo Pavićević.

Mihailo Pavićević
aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Trener Mornara ističe da Partizan ima homogtim i da je favorit. Takođe, objašnjava kakav pristup traži od svojih igrača kako bi izazvao crno-bele na večerašnjem duelu.

„Ukoliko mislimo da se eventualno priključimo ekipama iz gornjeg dela tabele koje pretenduju na plej-of, neophodna nam je jedna velika pobeda. A kad kažem velika pobeda, tu računam na najjače ekipe u koje svakako spada i Partizan. Jer, da biste bili u igri morate dobiti najbolje, ili na strani ili kod kuće. Partizan je, analizirajući dosadašnji tok prvenstva, najstandardnija ekipa, koja je imala najmanje padova. Odlikuje ih izuzetno čvrsta igra, igraju u jakom ritmu, jednostavno rečeno, veoma teško ih je dobiti. Da bi se dobio Partizan morate da uložite maksimum i snage i znanja. Ne može se ući u meč sa njima po sistemu ‘hajde da igramo pa šta bude’. Ne, tako se oni ne dobijaju”, rekao je trener Barana.

Kaže da će njegovu ekipu sačekati veliki izazov jer će prvi put igrati u Areni.

“Nismo imali mnogo vremena za pripremu ove utakmice. Bili su novogodišnji praznici, u petak smo odigrali utakmicu sa Igokeom, pa su igrači dobili nezasluženo duži odmor, ali šta je tu je. Ne treba trošiti reči da bih motivisao ekipu protiv Partizana, to je suvišno, Partizan je sam po sebi veliki izazov, posebno što prvi put igramo u Areni. Sve to ima svoje. Za nas je ovo mnogo bitna utakmica, uostalom kao i za Partizan, koji ove godine deluje najhomogenije, najuigranije i to potvrđuju i njegovi rezultati kako u Evrokupu tako i u ABA ligi. Sigurno su favoriti. Mi imamo potencijal koji može da iznenadi bilo koju ekipu, samo taj potencijal treba da se pretoči u kvalitet i timsku igru. Ako se to desi onda imamo šansi da eventualno iznenadimo domaćina, ali kažem još jedanput – nije lako dobiti Partizan ove godine“, rekao je Pavićević.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar