Prlainović: “Strah me za budućnost srpskog vaterpola”

Prlainović je prokomentarisao i teško stanje u redovima sedmostrukog šampiona Evrope Partizana i istakao zabrinutost za budućnost srpkog vaterpola

Vaterpolisti Srbije
VSS - Vaterpolo Savez Srbije

“Delfini” su ispali već u četvrtfinalu od Španije, pa će u Budimpešti razigravati za plasman 5-8. mesta.

Srbija je poslednji put tako rano ispala na EP u prošlom veku.

“Neobično mi je ovo. U reprezentaciji Srbije sam od 2006, a samo sam dva puta ispao u četvrtfinalu, na SP-u u Barseloni 2013. i sad u Budimpešti. Nije nam bio dan, pogotovo u napadu, ali ne bih rekao da su Španci bilo bolji. U najmanju ruku bilo smo ravnopravan rival. Španija nije pružila bolju igru od nas pa da mogu priznati da su bili bolji. Nedostajalo nam je malo strpljenja u napadu u trećoj i četvrtoj četvrtini. Tu smo propustili šansu da prelomimo utakmicu i povedemo. Što se tiče peteraca, u prošlosti su više puta odlazili na našu stranu. Ovaj put su više sreće imali Španci. Želim im svu sreću”, rekao je Prlainović.

Nakon ispadanja Srbije, Prlainović ima svog favorita na EP.

“Ne znam da li će se netko iznenaditi, ali uvek navijam za Mađarsku kad Srbija ispadne. Dva su razloga za to. Najpre, Mađarska je zemlja vaterpola i niko na svetu ne voli naš sport kao oni. Druga stvar je to što sam u Mađarskoj domaći. Tu sam već četvrtu sezonu i uživam. Poštuju me kao sportistu i kao čoveka, u to sam se nebrojeno puta uverio. Za Mađarsku takođe igra mnogo mojih klupskih kolega. Zbog toga moje simpatije idu prema njima. No ne bi mi bilo krivo ni da Crna Gora nakon mnogo godina ode do kraja. Mnogo mojih prijatelja igra za tu reprezentaciju”.

Prlainović je prokomentarisao i teško stanje u redovima sedmostrukog šampiona Evrope Partizana i istakao zabrinutost za budućnost srpskog vaterpola.

“Situacija u Partizanu je očajna. Velikan svetskog vaterpola i jedan od najvećih klubova svih vremena nikad nije bio u goroj situaciji. Partizan je baza srpskog vaterpola, institucija, jedini pravi klub i on nama pred očima propada. Premda se nadam da će se nešto promeniti nabolje, nisam optimista jer iz godine u godinu svedočimo da je situacija sve gora i tužnija. Klub je dotakao dno i ta je situacija glavni uzrok lošeg stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a strah me i za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Strah me šta će biti nakon Olimpijskih igara u Parizu 2024”.

Izvor: B92

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar