Polemika i dalje traje: “Jokić je trebalo da startuje pre Dejvisa”

Mnogi smatraju da je Jokić trebalo da se nađe u startnoj postavi!

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić nije izabran u startnu postavu za Ol-star meč, međutim novinar Endi Bejli smatra je centar Denvera trebalo da bude ispred Entonija Dejvisa.

Novinar “Bličer riporta” govori kako on ima drugačije mišljenje i kako je Jokić trebalo da bude starter. Bejli se, između ostalog, dosta bavi naprednom statistikom i na svom zvaničnom Tviter profilu redovno postavlja razne ankete gde tviteraši glasaju za igrača “A” i igrača “B” samo na osnovu statistike.

Takođe, Bejli je prokomentarisao i ono što je novinar ESPN-a, Zek Lo napisao u svojoj kolumni. Lo je u tekstu napisao kako Jokić zaslužuje da se nađe u startnoj postavi ali i da u njoj neće biti jer je Lenard MVP finala i čovek koji je najbolji igrač na obe strane terena.

“Da li je ovo napisao za startere na Ol-staru? Rasprava ne treba da bude da li bi Kavaj trebalo da startuje pre Jokića. Trebalo bi. Entoni Dejvis je onaj koji ne bi trebalo da bude u postavi pre Jokića”, napisao je Bejli.

Bejli je potom pojasnio i zašto to misli. Pre tri dana je sproveo anketu igrač “A” i igrač “B”. Postavio je napredne statistike dva košarkaša i ljudi su na osnovu toga glasali za jednu od dve opcije. Čak 75,4 odsto glasova je otišlo igraču “A”, a 24,6 je glasalo za igrača “B”.

Ono što je interesantno, jeste da je košarkaš “A” bio Nikola Jokić, a košarkaš “B” Entoni Dejvis.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar