“Želeo sam visokog napadača, ali Bojan nam može otvoriti nove mogućnosti u napadu”

Savo Milošević prokomentarisao dolazak Bojana Matića!

Savo Milošević
Tanjug/Zoran Zestić

Otišao je u Tursku kao fudbaler Vojvodine, vratiće se iz Turske kao fudbaler Partizana. Danas smo preneli da je zvanično novi fudbaler Partizana Bojan Matić.

Svakako, primarni zadatak biće mu da menja Umara Sadika.

„Dobra stvar je što je Matić iskusniji od Sadika i što ima neke druge kvalitete. Njih dvojica su različiti profili napadača. Ja kao trener i moji saradnici iz stručnog štaba imamo uslov da špic bude visok (Matić ima 191 centimetar, op. au). Njih dvojica to i jesu, ali su potpuno različiti kada je u pitanju sama igra. Bojan će nam otvoriti nove mogućnosti u napadu i poželeo bih mu dobrodošlicu“, pojasnio je Savo Milošević u Beleku, a prenosi Mondo.

Trener Partizana je rekao da je klub želeo da angažuje Matića i u prošlom prelaznom roku, u trenucima kada su se tražile zamene za Rikarda Fomeša i Nemanju Nikolića.

„Javnost je upoznata da smo u junu pokušali da dovedemo Bojana, drago mi je da smo sad uspeli. Na poziciji napadača imamo manjak igrača i potreban nam je barem još jedan“.

Matić se smestio u hotel „Sueno“, u subotu jutro će odraditi prvi trening sa novim kolegama, a u nedelju debitovati za crno-bele protiv Ružomberoka.

„Verovatno ćemo mu dati neku minutažu protiv Slovaka. Najbitnije je da se smesti i upozna sa igračima, znamo ga dobro. Neće biti problema”, uverava Savo Milošević.

To što je doveo Bojana Matića (obeštećenje 120.000 evra, ugovor do juna 2022) ne znači automatski da je Partizan odustao od ideje da angažuje i Miljana Škrbića. Centarfor nastavlja probni rad, imaće i on još jednu šansu protiv Ružomberoka, a kako se može čuti sve je više zagovornika ideje da sa i sa njim po povratku u Srbiju potpiše ugovor.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar