Nisu ni Dražen ni Novicki! Kukoč je najbolji ako ‘leteće visočanstvo’ pitate!

Toni Kukoč!

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus))

Košarkaško leteće visočanstvo, Majkl Džordan je juče na konferenciji za medije u Parizu, pre meča njegovog Šarlota i Milvokija, govorio o NBA i mnogim temama. A jedno pitanje je bilo vezano za to, ko je najbolji evropski igrač koji je ikada igrao u NBA ligi, naravno po njegovom mišljenju.

“Toni Kukoč je broj jedan, svi znamo zašto. Što se tiče Dražena i Dirka, sigurno su ostavili dubok trag. Da bih odgovorio na to pitanje, trebalo bi mi puno više vremena od jedne pres konferencije. Morao bih pročešljati ceo popis velikih NBA igrača. To je mnogo posla”, kazao je Jordan.

Takođe, dodao je da se iza Kukoča, na njegovoj listi nalaze Dražen i Sabonis, a da bi za ostalu dvojicu morao da razmisli.

Na pitanje o Lebronu Džejmsu i njegovim postignućima, Jordan je rekao kako je teško upoređivati različite ere. Lebrona upoređuju danas sa Džordanom, a njemu do ne smeta. Ono što je sve iznenadilo, Em-DŽej ga je i pohvalio, što je liči na leteće visočanstvo. Džordan je poznat kao neko ko retko daje komplimente.

“Igrali smo u drugom vremenu. Neverojatan je, jedan od najboljih na svetu, ako ne i najbolji košarkaš sveta. Normalno je da upoređujete igrače iz različitih era i to će se i dalje događati. Lično sam veliki Lebronov fan, volim da ga gledam kako igra. Kada govorimo o upoređivanju, uzimam to sa dozom rezerve, to je na kraju ipak samo računica”, rekao je Džordan.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar