Otvoren jubilarni mini basket festival “Rajko Žižić”

Predsednik KS S-a Predrag Danilović svečano je otvorio festival i prisutnim devojčicama i dečacima poželo sve najbolje u novoj godini

Foto: Pixabay.com

Na festivalu učestvuje 3.750 devojčica i dečaka iz rekordnih 250 ekipa, a podeljeni su u četiri starosne grupe: 2009. i mlađi, 2010. i mlađi, 2011. i mlađi i 2012. i mlađi.

Predsednik Udruženja mini basket Srbija pri Košarkaškom savezu Srbije (KS S) Rade Georgievski, koji je već dve decenije najzaslužniji za ovaj svojevrsni košarkaški dečji spektak, na početku je dobio pehar od tri devojčice iz Zvornika.

Predsednik KS S-a Predrag Danilović svečano je otvorio festival i prisutnim devojčicama i dečacima poželo sve najbolje u novoj godini.

“Deco, želim vam da porastete, da se igrate i zabavljate, družite, da budete dobri u školi, da ne slušate roditelje nego trenere. Želim da vam ovde bude lepo”, rekao je Danilović na svečanom otvaranju u Hali 3.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković poklonio je Georgievskom specijalnu seriju značaka OKS-a.

“Gospodin Georgievski ovaj poklon u potpunosti zaslužuje, za 20 godina bavljenja ovim humanim i dobrim poslom za košarku i sport. Imao sam tu čast i veliku privilegiju da treniram Rajka Žižića tri godine i lično sam bio dosta vezan za tog divnog čoveka i velikog igrača. Vi ste najbolji deo Srbije, vi ste ovde svi pobednici i niko neće do poslednje utakmice da izgubi. Želim vam dobro zdravlje i sve najbolje”, poručio je Maljković.

Da Mini basket ima podršku FIBA potvrdilo je i prisustvo sportskog direktora FIBA za Evropu Koste Ilijeva.

“Pozdrav svoj deci, trenerima i organizatorima… Želim vam da održavate ovaj turnir bar još 20 godina u ovoj zemlji košarke!”, rekao je Ilijev.

Zahvalnice-pehare su dobili i Beogradski sajam, kompanija NIS, KS S, doskorašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević, selektorka seniorki Marina Maljković, selektor 3×3 reprezentacije Goran Vojkić, sin Rajka Žižića Ivan, svi regionalni savezi, kao i klubovi koji su svih 20 godina učesnici ovog festivala – Zemun, Mladost Zemun, Žarkovo i Velika Kikinda.

Festival u organizaciji KS S, zvanično je počeo u četvrtak i trajaće do sutra.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar