Monako nastavlja sa tinejdžerima!

Nastavlja se...

Fudbal
Printscreen

Monako je u svakom prelaznom roku aktivan. Klub ima finansije i može sebi da priušti dovođenje kvalitetnih mladih igrača. Nakon potpisa Strahinje Pavlovića iz Partizana, ‘Kneževi’ su na pragu potpisa talentovanog tinejdžera iz Bordoa – Oreljana TČuamenija.

U pitanju je 19-godišnji defanzivni vezista i jedan od najtalentovanijih na svojoj poziciji u ovom trenutku. Izdanak je Bordoove škole, a zbog brzog razvoja i ostvarenog napretka u prvi tim prekomandovan je još i pre punoletstva. Ove sezone praktično je neizostavan šraf u timu Gustava Pojeta i već je skupio 17 utakmica u svim takmičenjima, 1.321 minut i jednu asistenciju.

Tčuameni je zbog svojih igara često bio na radaru najvećih evropskih klubova. Poslednjih meseci pratili su ga skauti Bajerna i Dortmunda, a letos je imao ponudu neimenovanog kluba iz Engleske da se preseli u Premijer ligu. On sa Kneževima već ima dogovor o ličnim uslovima saradnje i najverovatnije će potpisati na četiri i po ili čak pet i po godina. Bordo će izvesno da prihvati Monakovih 20.000.000 evra za obeštećenje, s tim što su jedina tačka spora procenti od eventualne naredne prodaje. Bordo ih želi, Monako zasad odoleva.

Prema informacijama iz Francuske, posao bi mogli da pokvare samo klubovi iz Nemačke ili Engleske sa ponudom od kojih bi klub ostao bez daha. U suprotnom, njegov dolazak u Monako očekuje se već sredinom nedelje.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar