“Sta je tu je, peto mesto ne znam da li je realno”

Srbija je peta!

Foto: Tanjug/Balazs Czagany/MTI via AP)

Milan Aleksić nije bio siguran da li je peto mesto pravi odraz stanja Srbije na Evropskom prvenstvu. Srbija je turnir u Budimpešti završila sa pet pobeda, uz jedan remi, odnosno eliminaciju od Španije na peterce u četvrtfinalu.

“Na kraju, realno, moramo biti zadovoljni. S jednim nerešenim nismo uspeli da se plasiramo u borbu za medalju. Za nas je važno da posle Španije nismo pali psihički i izgubili veru u sebe, odigrali smo maksimalno do kraja i ostvarili dobre pobede. Treba naučiti iz ovoga i spremiti se za Olimpijske igre”, rekao je Aleksić.

Srbija je u Mađarsku došla kao četvorostruki uzastopni prvak Evrope.

“Sta je tu je, peto mesto ne znam da li je realno, videćemo šta će biti u budućnosti. Čudno je kad pet pobeda nije dovoljno za medalju, to je sport. Isto tako na Olimpijskim igrama smo imali nerešeno i poraz, pa smo opet osvojili”.

I dalje postoji žal za polufinalom, naglašava Aleksić.

“Odigrali smo odličnu odbranu protiv Italije i Španije, to je sigurno pozitivno sa turnira, možda malo kasno, ali… Važno je da nismi uzgubili veru u sebe”.

Njegov saigrač Miloš Ćuk veruje da će Srbija biti mnogo uspešnija u Tokiju.

“Osetio se umor pošto smo prošlu utakmicu igrali sa igračem manje (bez Duška Pijetlovića prim. aut). Protiv Italije je to bilo evidentno, nedostajalo nam je snage, ali borbenošću smo pobedili Italijane, aktuelne svetske prvake. Ostaje velika žal za ovim četvrtfinalom, nismo izgubili utakmicu, ali smo ipak peti”, poručio je Ćuk.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar